3/12/12

Θέμα χρόνου η ανατροπή

Θέμα χρόνου η ανατροπή

Φτάσαμε λοιπόν στο τραγικό φινάλε της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας με την υπογραφή επισήμως της χώρας απο το Eurogroup, ως προτεκτοράτο. Καταφέραμε μέσα σε πακτωλό χρημάτων, που είσερευσαν στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία να είμαστε το 2012 οι ζητιάνοι της Ευρώπης.

Φτάσαμε, να έχουμε δυσθεώρητα ποσοστά φτώχιας και αυτοκτονιών σε μια χώρα, που την λούζει ο ήλιος καθημερινά. Μας φέρανε σε μια κατάσταση απόλυτης ζητιανιάς, οι βαρόνοι των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και καταφέρνουν αυτή την ύστατη ώρα, να περνάνε απο το Ελληνικό κοινοβούλιο νέα μέτρα για την δημογραφική μας εξόντωση.

Είναι να απορεί κανείς με το πώς κάθε φορά τα διαπλεκομένα ΜΜΕ,σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, μιας και ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης ,καταφέρνουν να διαμορφώνουν πολιτική άποψη και να ποδηγετούν τους λαούς. Στην Ελλάδα της ύφεσης, με την μεσοαστική οικογένεια να πλήττεται βάναυσα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ περίπου 40 %. Δεν υπάρχει εφημερίδα, περιοδικό, εκπομπή και συζήτηση στην Ελληνική κοινωνία που να μην αναφέρει την λέξη κρίση. Τόνοι χαρτιού και εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού χρόνου, δαπανώνται με κάθε είδους "ειδικούς" πάνω στα θέματα της οικονομίας και των λύσεων που προτείνουν.

Διαπιστώνουμε, ότι τελικά απλά αναπαράγουν λόγια που έχουν χιλιοειπωθεί από εκατοντάδες προηγούμενους "ειδικούς". Υπάρχουν λύσεις, απλά χρειάζεται πολιτικός θάρρος και ειλικρίνεια, μιας και όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.

Τα μέτρα όπως μαθαίνουμε στα πανεπιστήμια είναι βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αυτό που κάθε κοινωνία χρείαζεται,είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα,μιας και η καθημερινότητα αποτελεί το ζητούμενο για τον καθένα μας. Δεν θα αναφέρω σήμερα, σε αυτό το κείμενο αριθμούς και διαγράμματα,που περιπλέκουν πολλές φορές την κατάσταση και δυσκολεύουν την τελική ερμηνεία,απο τον καθένα μας.

Με πολύ απλά λόγια,σαν άνθρωπος που ζω την κοινωνία μέσα απο την εργασία μου, την οικογένεια, τον κοινωνικό μου περίγυρο και το εμπόριο, θα αναζητήσω τα εργαλεία εκείνα, που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν άμεσα τον καθένα απο εμάς. Μαγικές και αναίμακτες λύσεις στην ζωή, όπως και στην οικονομία,δεν υπάρχουν αλλά με θετική προσέγγιση και ανθρώπους που είναι αμόλυντοι με αξίες και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, μπορούμε να ελπίζουμε. Όσο περνάει ο καιρός και η μεμψιμοιρία αγγίζει ολοένα και περίσσοτερους από εμάς, οι Βαρώνοι του χρήματος,θα τα έχουν καταφέρει. Θα έχουν επιβάλλει την εξάρτηση μας σαν άτομα και σαν προσωπικότητες, από αυτό που από μέσο ανταλλαγής αγαθών, κατέληξε μέσο ανταλλαγής ψυχών και εντέλει συνειδήσεων. Το χρήμα, για εμάς τους οικονομολόγους, είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου, το μέσον που έσπρωξε την κοινωνία να εξελιχθεί και να ανέβει επίπεδο στις ανέσεις,κατέληξε με την λάθος χρήση, να γίνει εφιάλτης και θηλία στον λαιμό για ολόκληρα κράτη πλέον.

Λαμβάνονται μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο,με αποθέωση την φορολόγηση, ακόμα και στην οικογένεια με παιδιά και δυστυχώς  η Ελληνική κοινωνία, ακόμα δεν αντιδρά αλλά επαναπαύεται. Θα κληθούμε όλοι να κάνουμε θυσίες, αλλά θα πρέπει εδώ που φτάσαμε να έχουν Εθνικό χαρακτήρα και να τις διαχειριστούν άλλου είδους πολιτικοί και όχι τα ίδια ζόμπι που βλέπουμε τα τελευταία 30 χρόνια. Κάθε μήνα θα σκληραίνει η Ευρώπη, το ΔΝΤ θα πιέζει τη Μέρκελ, οι συμμαχίες θα αλλάζουν και το χρεός θα μεγαλώνει. Το σύστημα εξουσίας που παράγει τα ελλείματα, είναι ίδιο,συνεχίζοντας με τον ιδίο ακριβώς τρόπο την διαχείριση της εξουσίας, φοβίζοντας τον Ελληνικό λαό κάθε τρίμηνο ότι χρεωκοπούμε και ότι δεν χρεωκοπήσαμε. Το κράτος προχωρά σε έκδοση εντόκων γραμματίων, η ρευστότητα στην οικονομία πνέει τα λοίσθια, λουκέτα στα μαγαζιά και διαρκής αύξηση της ανεργίας. Η οικονομία του τρόμου σε πλήρη εξέλιξη την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακα απο την τσέπη τους και τα λεφτά μας δεν πάνε στην οικονομία, αλλά στους τοκογλύφους.

Εδώ που φτάσαμε, με το σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, η Ευρώπη βάζει επιτρόπους παντού, όπου θα διακινείται δημόσιο χρήμα και αυτό για να μην συνεχίσουν να πηγαίνουν τα λεφτά μας, -ως καταθέτες στο τραπεζικό σύστημα- σε δάνεια κομμάτων, ΜΜΕ, τραπεζικά και πολιτικά στελέχη, με δεκάδες ακίνητα. Ευρωπαικές χώρες, η μία μετά την άλλη, μπαίνουν σε προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ακόμα και η Κύπρος του κομμουνιστή Χριστοφία, με βεβαιωμένο ορυκτό πλούτο, υπογράφει μνημόνιο με την τροίκα. Η οικονομία της χώρας μας, ακόμα δεν έχει κάνει τις διαρθρωτικές εκείνες αλλαγές που πραγματικά προωθούν την παραγωγικότητα, αλλά σπρώχνεται μέσω της ύφεσης να προσαρμοστεί, ακολουθώντας ένα βαλκανικό μοντέλο οικονομίας που σίγουρα θα αποβεί μοιραίο για το Έθνος σε βάθος χρόνου.

Πρέπει να γίνουν βήματα προς την κοινωνική δικαιοσύνη, να ελαφρυνθούν αυτοί οι Έλληνες που τραβούν τα βάρη σαν αχθοφόροι, να αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, όλες οι πληρωμές του κράτους να περνούν απο εξονυχιστικό έλεγχο, να δοθούν τα εφάπαξ στους 40.229 που τα περιμένουν απο το 2009 και που μέρος αυτών των χρημάτων θα πάει και στην πραγματική οικονομία. Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις περιμένουν μήνες τώρα 109 εκατομμύρια ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ και οι φαρμακευτικές αναμένουν περί τα 2 δισ. ευρώ μετά τις περίφημες αλχημείες του "πολλά βαρύ" Α. Λοβέρδου, που σήμερα το παίζει επαναστάτης με αιτία στις εκπομπές του Πέτρου Κωστόπουλου.
Δυστυχώς, τέτοιου είδους πολιτικούς έχουμε Συναγωνιστές,που νοιάζονται να γνωρίζουν "το τι παίζεται" στην Ελλάδα, για να προλαβαίνουν να διασφαλίζουν τα χρήματα τους σε άλλες Ευρωπαικές χώρες, εξ'ού και οι απίστευτες καταθέσεις στην Ελβετία και στο Βέλγιο και όπου αλλού, εκτός από εδώ. Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό γίνονται  ερήμην μας και όλα τα ημίμετρα που λαμβάνονται, οδηγούν την χώρα σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Ο μετανεωριτικός Μεσαίωνα είναι εδώ, η λιτότητα και η υποταγή είναι το νέο δόγμα και μια καινούργια κουλτούρα σε Πανευρωπαικό επίπεδο, θα περιθωριοποιήσει τις κοινωνικές αξίες και την έννοια του Έθνους. Η Χρυσή Αυγή πιστεύει σε μια Ελλάδα που τιμά τα αμέτρητα μνημεία της, χρησιμοποιεί την καλλιεργήσιμη γη με προσοχή στο περιβάλλον -ο οποίος αυτός πόρος μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο οικονομικό έσοδο- σκύβει με προσοχή στο τουριστικό προιόν και εντέλει προγραματίζει το αύριο,με μόνο συμφέρον την επιβίωση και μετάδοση του Ελληνισμού στα πέρατα της γής. Θέμα χρόνου η ανατροπή, από την ίδια την κοινωνία,που αγωνιά βυθισμένη στα προβλήματα που τεχνητά παρουσιάζονται από τα καθεστωτικά - καταχρεωμένα ΜΜΕ σε συνεργασία πάντα με τα κόμματα μαζικής εξόντωσης του Ελληνικού Έθνους.

Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος
Τ.Ο Καρδίτσας