15/12/12

Το ΚΚΕ εκτός πάσης φύσεως πραγματικότητας


Πριν από λίγες ημέρες το ΚΚΕ έδωσε στην δημοσιότητα τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, εν όψει του 19ου Συνεδρίου, το οποίο θα γίνει από 11 έως 14 Απριλίου 2013. Μέσα από πολυσέλιδο κείμενο, το οποίο μοιράστηκε από τον (β)ριζοσπάστη, το ΚΚΕ αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και ότι η οριστική του εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη είναι καθαρά θέμα χρόνου.
Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να σχολιάσουμε το παραλήρημα ενός εγκληματικού κόμματος, το οποίο ουδέποτε μετάνιωσε για τα εγκλήματα του και με απέρριτο θράσος θεωρεί ότι «ο ένοπλος αγώνας 1946-49 αποτελεί την κορύφωση της ταξικής πάλης». Επειδή, όμως, σε κάποιο απόσπασμα των ανοησιών τους ασχολούνται και με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ας μάθουν από Εμάς, οι οποίοι γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι είμαστε, την πραγματικότητα.

Καταρχάς, και μόνο η έκφραση «Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικοσοσιαλιστική, ναζιστική, φασιστική οργάνωση» δείχνει ότι το ιδεολογικό υπόβαθρο του συντάκτη αυτής της «σαλάτας» είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Μετά από αυτόν τον αχταρμά και ακόμη λίγες αηδίες παρακάτω φτάνουμε στα εξής, τα οποία παραθέτουμε επακριβώς για να διαπιστώσετε πόσο «νούμερα» είναι: «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τμήμα και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι όργανο της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Αποτελεί όχημα για να διεισδύουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα αντιδραστικές Ιδέες, περιτυλιγμένες με δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή και δημαγωγία σε συνθήκες κρίσης. Αξιοποιεί την φασιστική δημαγωγία και μιμείται ή θυμίζει θέσεις και πρακτικές των ταγμάτων εφόδου, ιδιαίτερα της περιόδου πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Προτάσσει την προβολή του ελληνικού έθνους υπεράνω όλων, με χαρακτηριστική θέση «πάνω απ’ όλα είναι το ελληνικό αίμα». Θεωρεί φυλετικό εχθρό τους μετανάστες, κυρίως τους «σκουρόχρωμους», «μαύρους», τους Τσιγγάνους, όπως ο Χίτλερ τους Εβραίους κ.α.».
Βασιζόμενοι στο «μοντέλο» της ανάπτυξης της επιχειρηματολογίας εναντίον μας τους ανταπαντούμε τα εξής: Το ΚΚΕ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πολιτικού συστήματος και καθεστώτος της μεταπολίτευσης. Είναι κόμμα καπιταλιστικό, παρά την παραπλανητική του ονομασία. Αποτελεί εργαλείο για να ξεγελά τους εργαζομένους προωθώντας αντεργατικές πρακτικές, κρυμμένες πίσω από τον μανδύα δήθεν αντικαπιταλιστικών ρητορειών. Αξιοποιεί, δια μέσω μιας παλαιολιθικής «ξύλινης γλώσσας» μια ανέξοδη και ανεύθυνη λαϊκίστικη δημαγωγία μιμούμενο, ως θλιβερό κακέκτυπο, το «κόκκινο μέτωπο» στην Γερμανία της Βαϊμάρης και ακόμη περισσότερο στην νοοτροπία και τις πρακτικές την Σοβιετική NKVD (μετέπειτα KGB), την Ανατολικογερμανική Στάζι, την αλβανική Σιγκουρίμι και την ρουμανική Σεκιουριτάτε. Προτάσσει το ταξικό συμφέρον πάνω απ’ όλα θεωρώντας ως ταξικό εχθρό οτιδήποτε αντιτίθεται στις εξαμβλωματικές του θέσεις. Κυριότεροι εχθροί του οι κεφαλαιούχοι, οι ιδιοκτήτες, οι αγρότες που έχουν δική τους Γη, οι εργαζόμενοι της «Τυποεκδοτικής», του 902 και του «Ριζοσπάστη» κλπ.
Αυτά για το συγκεκριμένο απολίθωμα, το οποίο μάλιστα στο μανιφέστο αυτό έχει και το θράσος να χαρακτηρίσει την Ελλάδα της τρόικα και των μνημονίων ως «ιμπεριαλιστική χώρα»! Το φάντασμα του Ζαχαριάδη (ένας από τους μεγαλύτερους προδότες που ξέβρασε αυτός ο τόπος) επιστρέφει στο ΚΚΕ. Θα επιστρέψει, μαζί με το κόμμα που τον διέγραψε, στον τάφο του για πάντα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ