12/12/12

Δελτίου Τύπου για την τιμή του λαδιού



Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς, φέτος παρατηρείτε η μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς τα τελευταία 30 χρόνια στη Μαγνησία. Οι μεγαλύτεροι κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς από τον πόλεμο. Όπως τονίζουν οι μεγαλύτεροι ελαιοπαραγωγοί το 1942-43, η παραγωγή ήταν εκείνη που τους έσωσε από την πείνα της Κατοχής του Πολέμου.

Έτσι παρατηρούμε ότι δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που μας οδηγεί 60 χρόνια πίσω, ευτυχώς υπάρχουν και κάποια ευχάριστα φυσικά φαινόμενα όπως αυτό της μεγάλης παραγωγής ελιάς που μας οδηγεί 60 χρόνια πίσω όταν τότε οι κάτοικοι της Μαγνησίας μέσα από την μεγάλη παραγωγή ελιάς, είχαν σωθεί από την πείνα της Κατοχής του Πολέμου. Πλέον όμως, εν έτη 2012, βρισκόμαστε στην Κατοχή του Μνημονίου, ένα μνημόνιο που σύμφωνα με μαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών έχει φροντίσει να ρίξει αρκετά την τιμή του λαδιού σε σχέση με άλλες χρονιές ( 1,90- 2,00 ευρώ).

Πιστεύουμε στον εμπορικό προστατευτισμό για τα Ελληνικά προϊόντα και απαιτούμε από το κράτος να δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εξαγωγές των ιδιαίτερα ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων. Είναι η μόνη λύση για επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα που θα βοηθήσει τη χώρα στην έξοδό της από την κρίση.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή