13/5/14

Ο Σαμαράς αντιγράφει κατά γράμμα τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την Συνταγματική αναθεώρηση - BINTEO

Ο όχι για πολύ ακόμα πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Γνωρίζει πως η 18η και η 25η Μαΐου θα σημάνει το πολιτικό του τέλος και πως σύντομα θα λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη για την μεγαλύτερη πολιτική και δικαστική σκευωρία που ενορχηστρώθηκε κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος.
Βρισκόμενος σε πλήρη πανικό δεν διστάζει να αντιγράψει κατά γράμμα το πρόγραμμα και τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, ελπίζοντας πως έτσι θα παραπλανήσει κανένα αφελή ψηφοφόρο
.
Πρόσφατα παρουσίασε τις θέσεις της ψοφοδεξιάς για την Συνταγματική Αναθεώρηση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:
- Ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες.
- Ευέλικτη Κυβέρνηση, μικρή, με θεσμοθέτηση τριών Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών – Εξωτερικών, Άμυνας και επί του Προϋπολογισμού – με 5ετή θητεία.
- Κατάργηση των πολλών Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, όπως είναι σήμερα, με αντίστοιχη αναβάθμιση του ρόλου των Γενικών Διευθυντών και θέσπιση ενός μόνο Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο.
- Αναθεώρηση της διάταξης που προσδιορίζει την ποινική ευθύνη των υπουργών.
- Αναθεώρηση της διάταξης για την  ασυλία των Βουλευτών και αυτή θα περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του κάθε βουλευτή.
- Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων, με αξιόπιστες εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.
- Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
- Αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα, ώστε να προβλέπεται διενέργεια δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
Είναι περιττό να επαναλάβουμε πως οι εν λόγω εξαγγελίες είναι καθαρή αντιγραφή από τις πάγιες πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής:
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται κατευθείαν από τον  λαό. Ο Πρωθυπουργός δύναται να είναι και βουλευτής, όμως οι  Υπουργοί και οι υφυπουργοί δεν θα επιτρέπεται να είναι βουλευτές (διάκριση εξουσιών) και ορίζονται βάσει γνώσεων και εμπειρίας. Οι βουλευτές να μειωθούν σε 200 και να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία.Καταργούνται όλες οι ασυλίες και τα προνόμια βουλευτών και υπουργών. Γενναία μείωση στο σύνολο των αποδοχών τους. Τα κόμματα δεν θα χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και θα ελέγχονται τα οικονομικά τους.
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα. Τονίζεται ότι στην  Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκε πολιτικό δημοψήφισμα αλλά όλα ήταν πολιτειακά. Ο λαός ήταν πάντοτε στην άκρη και εκτός των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, ενώ και το κατεστημένο πάντα έτρεμε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απαλλαγή της δημόσιας ζωής από διεφθαρμένους και απατεώνες. Σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.
Για να αποδείξουμε έτι περαιτέρω την αλήθεια των λόγων μας παραθέτουμε απόσπασμα από ομιλία του παράνομα προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Παναγιώτη Ηλιόπουλου στις 28 Νοεμβρίου 2012: