13/5/11

Για τον Μανώλη..... - Χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους


Η θλίψη και ο πόνος των κατοίκων στις Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου μετατράπηκε σε οργή! Πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και από άλλες γειτονιές της Αθήνας συμμετείχε στο τρισάγιο μνήμης στον Μανώλη Καντάρη, του αδικοχαμένου Έλληνα που έπεσε νεκρός από μαχαιριές αλλοδαπών που του αφαίρεσαν τη ζωή για μια... κάμερα.

Χιλιάδες κάτοικοι με οργισμένα συνθήματα κατά των αλλοδαπών διατράνωσαν την αγανάκτησή τους για την έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας. Μετά την τέλεση του τρισάγιου στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Μανώλης Καντάρης –ένα σημείο που έχει μετατραπεί σε χώρος προσκυνήματος στον αδικοχαμένο Έλληνα- τον λόγο πήραν οι κάτοικοι, οι οποίοι εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό και οργισμένο τρόπο πως θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να κάνουν την γειτονιά τους ένα νέο "Άγιο Παντελεήμονα".

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και κεριά στα χέρια ο κόσμος φώναζε "Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα" και "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", κατακεραυνώνοντας τον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ. Στελέχη του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" ήταν παρόντες στην εκδήλωση, όπως ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασσιδιάρης, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κάνουν την περιοχή μια "Νέα Κερατέα" και να βρεθούν την Δευτέρα το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών, όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, θα θέσει το καυτό ζήτημα της εγκληματικότητας.