13/5/11

Μαχαίρωσαν περιπτερούχο στα Κάτω Λεχώνια

Μεροκάματο του τρόμου για περιπτερούχο στα Κάτω Λεχώνια. Βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο ληστές, οι οποίοι παραμόνευαν τη στιγμή που θα κατέβαζε τα ρολά του περιπτέρου για να αρπάξουν τις εισπράξεις του με την απειλή μαχαιριού.

Η ληστεία σημειώθηκε προχθές στις 10:30 το βράδυ. Ο 57χρονος περιπτερούχος παρά τον αιφνιδιασμό στη θέα του μαχαιριού δεν έχασε την ψυχραιμία του και επιχείρησε να αποτρέψει τους δύο ληστές. Μετά από πάλη μαζί τους και αφού άρπαξε από τη λεπίδα το μαχαίρι που είχε στραφεί στο λαιμό του, εγκατέλειψε τις προσπάθειές του μπροστά στο σοβαρό πλέον κίνδυνο για τη ζωή του. Έδωσε από το συρτάρι του ταμείου του ποσό περίπου 2.000 ευρώ και απροσδιόριστο αριθμό καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τις γροθιές και κλωτσιές που δέχθηκε, είδε τον κίνδυνο να απομακρύνεται, όταν οι ληστές με τα χρήματα και τις κάρτες στα χέρια τράπηκαν σε φυγή.

Σημαντικό στοιχείο για τις αστυνομικές αρχές αποτελεί ερασιτεχνική φωτογραφία που απεικονίζει τον έναν τουλάχιστον από τους δράστες! Τη φωτογραφία τράβηξε ιδιώτης με κινητό τηλέφωνο το προηγούμενο βράδυ της ληστείας του περιπτέρου στα Κάτω Λεχώνια, όταν είδε τρεις αλλοδαπούς να κινούνται ύποπτα στην περιοχή, δείχνοντας ότι κάτι αναζητούσαν.

Το πρόσωπο του ενός εκ των δύο ληστών του φέρεται να αναγνώρισε στη φωτογραφία ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου. Οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται πλέον σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι δύο ληστές φαίνεται ότι είχαν κρυφτεί σε κοντινό σημείο από το περίπτερο προχθές το βράδυ και περίμεναν την έξοδο του ιδιοκτήτη του. Ο 57χρονος Γιώργος Τζίμας στις 10:30 περίπου άρχισε να συγκεντρώνει τα είδη και να κατεβάζει ρολά. Ήταν η στιγμή που όρμησαν μπροστά του οι δύο ληστές, οι οποίοι σε σπαστά ελληνικά και με την απειλή μαχαιριού ζήτησαν χρήματα.

«Δεν ξέρω πως γλύτωσα...», έλεγε ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου. «Αν τα είχα χάσει, θα με είχαν καθαρίσει. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και άρπαξα το μαχαίρι που έστρεψαν στο λαιμό μου. Συνέχισα να το κρατάω για ώρα από τη λεπίδα, μέχρι τη στιγμή που με ρίξανε κάτω και με χτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές. Κράτησα όσο μπορούσα, μήπως και περνούσε κανένας για βοήθεια, αλλά επικρατούσε ερημιά. Η πάλη διήρκησε περίπου δέκα λεπτά και εκείνοι έδειχναν ότι δεν θα εγκατέλειπαν. Με εγκατέλειπαν, όμως, οι δυνάμεις μου και αποφάσισα να τους δώσω τα χρήματα για να φύγουν. Ήταν αγριεμένοι και αν συνέχιζα να αντιστέκομαι θα υπήρχαν χειρότερα».

Ο κ. Τζίμας, ο οποίος με θλαστικά τραύματα και κοψίματα στο αριστερό χέρι από τη δύναμη που συγκράτησε το μαχαίρι από τη λεπίδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, είπε: «Χρειάζεται να δουλεύουμε με καραμπίνες μέσα στα μαγαζιά μας. Δυστυχώς εκεί μας καταντήσανε. Ευτυχώς πάντως που εκείνο το βράδυ δεν είχα την κυνηγετική καραμπίνα στο περίπτερο...», λέει.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, όταν ειδοποιήθηκε για τη ληστεία, δεν είχε εκείνη την ώρα διαθέσιμο το μοναδικό περιπολικό που διαθέτει η υπηρεσία. Στο σημείο προσέτρεξε ο διοικητής του Τμήματος με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο για τις πρώτες καταθέσεις.

Οι δράστες αναζητήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ