7/5/11

Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος:"Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων για την προτομή του Διγενή"

Με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κο Κωνσταντίνο Τζανακούλη συναντήθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 αντιπροσωπεία μελών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, με επί κεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου κο Χάμο Αστέριο. Θέμα της προγραμματισμένης συναντήσεως ήταν η κλοπή της προτομής του Γεωργίου Γρίβα – Διγενή από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα (Λαού) στην Λάρισα.

Σε ερώτηση του προέδρου προς τον δήμαρχο εάν προτίθεται η Δημοτική Αρχή να αντικαταστήσει την κλαπείσα προτομή, ο τελευταίος απήντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, διότι ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επιτρέπει την χορήγηση χρημάτων του Δήμου για αγάλματα. Συνέστησε όμως αναμονή μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, οι οποίες συνεχίζονται, δεδομένου ότι υπάρχει ελπίδα να βρεθεί σε καλή κατάσταση η προτομή, όπως είχε συμβεί σε παρόμοια περίπτωση με ανδριάντα Μητροπολίτη, που ανακαλύφθηκε μετά από μήνες στην κοίτη του Πηνειού σχεδόν ανέπαφος.

Εξ άλλου, τα μέλη του Συνδέσμου κατέστησαν σαφές ότι ενδιαφέρονται πρώτιστα για την αποκατάσταση της γενομένης βεβηλώσεως. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λαρισαίων ότι πλήθος συναγωνιστών από όλη την Ελλάδα επικοινώνησε τηλεφωνικώς αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κλοπή και ότι ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος σκοπεύει, αν μετά την παρέλευση ευλόγου χρονικού διαστήματος δεν ανευρεθεί η αρπαγείσα προτομή, να διοργανώσει πανελλήνιο έρανο ώστε να κατασκευασθεί μεγαλοπρεπές άγαλμα εις αντικατάστασιν της προτομής, καταπώς ταιριάζει στον μεγάλο Εθνικό μας Ήρωα.

Προετάθη μάλιστα το νέο άγαλμα να τοποθετηθεί στην κεντρικότερη πλατεία δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου μαζί με τις προτομές άλλων ηρώων και να στερεωθεί καλλίτερα, ώστε να μη είναι εκτεθειμένο σε μελλοντικούς βανδαλισμούς. Ο κος δήμαρχος δήλωσε ότι θα δεχθεί με χαρά την αντικατάσταση της προτομής από περικαλλές άγαλμα, αλλά προσέθεσε ότι ειδικά για τους Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και Μακάριο Γ΄ υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίζει να βρίσκονται οι ανδριάντες τους στον Άγιο Βησσαρίωνα, προσθέτοντας ότι ο χώρος τοποθετήσεως δεν είναι ικανός να αποτρέψει τους ανεγκεφάλους να προβαίνουν σε ασχημίες.

Λίγο πριν περατωθεί η συνάντηση, ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ. εδράξατο της ευκαιρίας να εκφράσει το παράπονό του για την δύο φορές εντός του 2010 δοθείσα έγγραφη άδεια του Δήμου Λαρισαίων στους λαθρο-μετανάστες, κυρίως εκ Πακιστάν και Μπαγκλαντές προερχομένους μουσουλμάνους, να πραγματοποιήσουν δημόσια «προσευχή» σε πλατείες της Λαρίσης, ζητώντας να μη επαναληφθεί επ’ ουδενί τέτοια αντισυνταγματική ενέργεια στο μέλλον. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων διέψευσε την έκδοση τέτοιας αδείας από πλευράς του, μολονότι ο Πατριωτικός Σύνδεσμος έχει έγκυρη πληροφόρηση περί του εναντίου.

Έστω και έτσι, ελπίζουμε τουλάχιστον να μη εξισώνονται οι λαθρο-έποικοι εισβολείς με τους γνήσιους Έλληνες, τους μόνους ηθικά και νομικά δικαιουμένους να είναι πολίτες της Χώρας μας. Υπενθυμίζουμε ότι ο φερόμενος ως ηγέτης των εν Λαρίση Πακιστανών καταδικάσθηκε προσφάτως όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει χρήματα από συμπατριώτες τους, προκειμένου, όπως ψευδώς υποσχόταν, να μεσολαβήσει για την νομιμοποίησή τους.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ