7/4/14

Έρμαιο των δεκανικίων ο πρόεδρος της Πολάν: Απέσυρε άρον - άρον τον Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο

Έρμαιο των δεκανικίων ο πρόεδρος της Πολάν: Απέσυρε άρον - άρον τον Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιοΤο ότι η ΝΔ έχει καταντήσει έρμαιο στις όποιες ορέξεις όχι μόνο των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ αλλά ακόμη και του πολιτικού πτώματος του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το οποίο γνωρίζει όλος ο κόσμος, δείχνοντας την κατάντια αυτού του κόμματος, κάτω από την «ηγεσία» του Αντώνη Σαμαρά.

Το «άδειασμα» στον Φαήλο Κρανιδιώτη και το «STOP» στο να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ φανερώνει, για μια ακόμη φορά, ότι η ΝΔ είναι όμηρος του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων». Η άλλοτε πανίσχυρη ΝΔ έχει καταντήσει συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ. Και το χειρότερο είναι ότι φέρεται ως δούλος ενός κόμματος το οποίο βρίσκεται κάτω από το όριο του 3% και μετά τον Μάιο δεν θα υφίσταται πλέον!


Η ανακοίνωση του ίδιου του Κρανιδιώτη, με την οποία «αιτιολογεί» την «απόφαση του» να μην συμμετέχει ως υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, δεν πείθει κανέναν για το τι πραγματικά συμβαίνειΟ Σαμαράς, μαθημένος στο να υπακούει, είτε πρόκειται για το ΔΝΤ, είτε για το παγκόσμιο εβραϊκό συμβούλιο, είτε την Μέρκελ, είτε τους βαρόνους των μίντια και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, θυσιάζει ακόμη και τους σκληρούς πιστούς του, προκειμένου να εξευμενίσει τον θυμό των πατρώνων του.

Όσο για τον ίδιο τον Κρανιδιώτη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί δέχθηκε να βγάλει αυτή την ανακοίνωση. Πολύ πιθανόν να το έκανε για να προλάβει το «σουτάρισμα» από τον Σαμαρά και να φανεί ότι έφυγε ο ίδιος με αξιοπρέπεια. Την άποψή μας για ανθρώπους σαν τον Κρανιδιώτη την έχουμε ξαναπεί. Πρόκειται για το «πατριωτικό άλλοθι» του Σαμαρά, προκειμένου να πείθεται ο κόσμος ότι στη ΝΔ υπάρχουν άτομα με πατριωτικό προφίλ, τα οποία δίνουν ένα ανάλογο ιδεολογικό πρίσμα στο κόμμα αυτό.

Μόνο που οι «ιδεολόγοι» αυτοί δημιουργούν μια πολύ άσχημη ψευδαίσθηση, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία αν την δημιουργούν ηθελημένα ή όχι. Την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν «από τα μέσα», από την ενσωμάτωση δηλαδή σε συστημικούς φορείς και κόμματα άμεσα συνδεδεμένα με την πιο βρώμικη, διεφθαρμένη και προδοτική μορφή εξουσίας. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς «άδειασε» ένα από τα λίγα πλέον πιστά του στελέχη, τα οποία φρόντιζαν για την διατήρηση αυτού του ψευτοπατριωτικού προφίλ, της ΝΔ, αποτελεί σαφή συντριπτική ήττα για τον ίδιο προσωπικά.

Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό υπό προθεσμία, ο οποίος τον Μάιο θα αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία της ΝΔ. Οι κινήσεις πανικού και απόγνωσης, όπως η αποκήρυξη ουσιαστικά του Κρανιδιώτη, δείχνουν την γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας