22/4/14

Θεσσαλία: Ένας κρυμμένος θησαυρός

Θεσσαλία: Ένας κρυμμένος θησαυρόςΆρθρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη με την "Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία", Παναγιώτη Ηλιόπουλου

Δυστυχώς, αυτή η προεκλογική διαδρομή με βρίσκει ως πολιτικό κρατούμενο ενός διεφθαρμένου και καταρρέοντος καθεστώτος. Βρισκόμαστε παράνομα στη φυλακή επειδή “κόβουμε ψήφους” του Τρελαντώνη. Ας είναι… Αυτό είναι το σύστημα που πολεμάμε και στο τέλος θα νικήσουμε.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη Χρυσή Αυγή λοιπόν. Το δικό μας Όραμα είναι μια Δυνατή Θεσσαλία σε μια Ελεύθερη Ελλάδα. Έχουμε δημιουργήσει έναν Συνδυασμό που αποτελείται από Έλληνες που δεν μασάνε τα λόγια τους, αγωνίζονται για τις Ιδέες τους και τις υπερασπίζονται με κάθε κόστος.


Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια που, κυριολεκτικά, διαθέτει τα πάντα, κι όμως, δεν βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ανάπτυξης της Χώρας μας. Αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, δεκάδες είδη θεματικού τουρισμού, βιομηχανία, βιοτεχνία, αλιεία και εμπόριο είναι τομείς που, με σωστή στρατηγική, μπορούν να εκτινάξουν τη Θεσσαλία στα ύψη. Εδώ ομως εντοπίζεται και το πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την έλλειψη οράματος.Όσοι έχουν διοικήσει τους Νομούς και την Περιφέρεια, έκαναν αποσπασματικές κινήσεις, είτε για να καταχραστούν δημόσιο χρήμα, είτε στην καλύτερη περίπτωση, για να δημιουργήσουν έργα “βιτρίνας” ώστε να κόψουν και καμία κορδέλα λίγο πριν τις εκλογές. (Η ταύτιση με πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι τυχαία).

Εμείς, στην Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία, ακόμα διαθέτουμε και το Όραμα και την Πίστη για να το πραγματοποιήσουμε. Να αλλάξουμε μια για πάντα την εικόνα αυτού του ευλογημένου από το Θεό τόπου. Με μια στρατηγική βάθους τουλάχιστον 5 ετών, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε μέρα με τη μέρα η Θεσσαλία να αποκτήσει ξανά την αίγλη της και να βρεθεί σε τροχιά πραγματικής Ανάπτυξης.

Από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε την Περιφέρεια, θα στηθεί ένα “στρατηγείο” από ειδικούς που θα αναλάβουν αυτή την καθολική αναμόρφωση της εικόνας.Αλλαγή που θα γίνει άμεσα ορατή από τους Θεσσαλούς. Ήδη, έχουν ξεκινήσει πολύ αξιόλογες προσπάθειες με τη μορφή Συνεταιρισμών αλλά και ιδιωτών που εκμεταλλεύονται την προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει η Θεσσαλια στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με σχέδιο και γενικευμένα. 

Η Θεσσαλία μπορεί κάλλιστα να γίνει ένα πανίσχυρο brand και να αποδώσει στους κατοίκους της τεράστια έσοδα.

Αυτή η διαδικασία έχει εφαρμοστεί και καρποφορήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου που δεν έχουν καμία σχέση με τα προτερήματα που διαθέτει ο δικός μας τόπος. Εμείς, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τον τόπο μας, σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της διαμόρφωσης εικόνας, θα δημιουργήσουμε ένα μικρό θαυμα. Νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του μέσου εισοδήματος , βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής που θα ακολουθήσουμε από την επομένη των εκλογών. Χωρίς πολιτικά τεχνάσματα και έργα βιτρίνας μόνο για κορδέλες και φωτογραφίες.

Βήμα βήμα, μέρα με την ημέρα, η ζωή των πολιτών θα αλλάξει. Δεν θα αφήσουμε καμία ευκαιρία να παει χαμένη. Για καθε ευρώ επένδυσης, η απόδοση για τους Θεσσαλούς θα είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη.

Με έργα υποδομής, αύξηση του τουρισμού, εξαγωγή των προϊόντων, εκμετάλλευση καθε σπιθαμής της θεσσαλικής Γης, αξιοποίηση των νέων προκειμένου να παραμείνουν στον τόπο τους και πολλές ακόμα ενέργειες που θα αναλυθούν διεξοδικά στο πρόγραμμά μας στο μέλλον, θα παραδώσουμε στους Θεσσαλούς μια άλλη, ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ σε 5 χρόνια. Εμείς δεν λειτουργούμε με “ρυθμούς Δημοσίου”.

Ό,τι λέμε το κάνουμε πράξη άμεσα!

Έχουμε Όραμα, στρατηγική και πολλή όρεξη για δουλειά.

Δεν ζητάμε την ψήφο σας. Πρωτίστως ζητάμε την προθυμία σας ώστε να αλλάξουμε όλοι μαζί τη Θεσσαλία.  

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Πολιτικός κρατούμενος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Φυλακές Κορυδαλλού