14/3/11

Λάρισα: Με επιτυχία η εκδήλωση για τη Βόρειο Ήπειρο

Το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Λαού έξωθεν του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος στην Λάρισα, η προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, που ήταν αφιερωμένη στο εθνικό θέμα της αλύτρωτης Βορείου Ηπείρου. Παράλληλα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του Χειμαρριώτη εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα από Τουρκαλβανούς υπανθρώπους στις 12 Αυγούστου 2010, επειδή μιλούσε ελληνικά.

Εν τούτοις, δεν έλειψαν, δυστυχώς, τα παρατράγουδα, από τα ενεργούμενα του ανθελληνικού ελλαδικού κράτους και τους συνεργάτες τους, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε, παρά την οργή και αηδία που μας προκάλεσαν, προς ενημέρωση και αφύπνιση των συμπατριωτών μας. Κατ’ αρχάς, οι εναβρυνόμενοι ως «αντεξουσιαστές», ανακοίνωσαν αντι-συγκέντρωση σε γειτονική πλατεία της Λάρισας, την οποία πραγματοποίησαν, καίτοι μερικές δεκάδες, με την πλήρη προστασία και κάλυψη των ΜΑΤ. Οι αυτο-αποκαλούμενοι «αντιρατσιστές» δεν είχαν να ψελλίσουν λέξη για τους δολοφόνους του Αριστοτέλη Γκούμα, που αφού τον εκτέλεσαν, πέρασαν πάνω από την σορό του δις και με το αυτοκίνητό τους, διότι εκφραζόταν στην μητρική του λαλιά.

Έπειτα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λαρίσης έκανε το παν για να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους πατριώτες και εθνικιστές. Πριν ακόμη ξεκινήσει η συγκέντρωση, προφανώς για εκφοβισμό, έγιναν τρεις προσαγωγές ανηλίκων Λαρισαίων, διότι είχαν σακκίδια στην πλάτη τους και κρατούσαν στα χέρια τους φυλλάδια σχετικά με την εκδήλωση, που είχαν πετάξει νωρίτερα οι διοργανωτές. Κατόπιν, απαγόρευσαν στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, άλλαξαν δε την διεύθυνση της πορείας τέσσερεις (!) φορές προς όσο γινόταν μικρότερες και λιγότερο κεντρικές οδούς, αναιρώντας τις οδηγίες που είχαν δώσει οι ίδιοι. Μάλιστα, για να βεβαιωθούν ότι θα πειθαρχήσουμε στις εντολές τους, φόρεσαν απειλητικά τις μάσκες τους, σαν να επρόκειτο να ρίψουν δακρυγόνα.

Άδικα προσπάθησαν όμως να μας τρομάξουν δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό γύρω μας καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας· απεναντίας, ανεδείχθη η υπεροχή και το ποιόν των εθνικιστών. Ούτε, ασφαλώς, δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο, όπως διακαώς επιθυμούσε, προδήλως, η «Ελληνική» Αστυνομία, που με τις συνεχείς προκλήσεις της, ουσιαστικά προσπαθούσε να μας εξωθήσει σε επίθεση κατά των αριθμητικώς λιγότερων αναρχο-άπλυτων.

Μετά τιμής για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Χάμος Αστέριος Ο Γεν.Γραμματέας: Τσιλοπάνος Πάρις

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ