20/3/11

«Πολυπολιτισμική κοινωνία: Συμμορία τσιγγάνων άρπαξαν καντήλια, σταυρούς και κορνίζες από νεκροταφείο του Βόλου»

Για ακόμη μια φορά "χτύπησαν" οι συμμορίες των τσιγγάνων που έχουν βρει εύκολο στόχο τα νεκροταφεία για να βγάλουν κέρδος από τα καντήλια και τα μεταλλικά αντικείμενα που κλέβουν. Αυτή τη φορά, έδρασαν στο νεκροταφείο της περιοχής Φυτόκου, αφήνοντας πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι ιερόσυλοι τσιγγάνοι μπήκαν τη νύχτα μέσα στο νεκροταφείο και άρχισαν να αρπάζουν ό,τι μεταλλικό βρήκαν. Έκλεψαν τα καντήλια, πήραν τις κορνίζες με τις φωτογραφίες των νεκρών, ξήλωσαν ακόμη και τους μεταλλικούς σταυρούς από τα μνήματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα μάρμαρα. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και πιθανότατα έχουν ήδη πουλήσει την λεία τους.

Πάντως, δεν είναι πρώτη φορά που κλέβουν κοιμητήριο στην περιοχή, αφού τον τελευταίο καιρό σε πολλά νεκροταφεία του Βόλου, έχει παρατηρηθεί τέτοιου είδους δραστηριότητα. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και επισημαίνουν πως οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός πως η περιοχή είναι λίγο απόμακρη και πως με την πρώτη ευκαιρία "αδειάζουν" τόσο τα κοιμητήρια, όσο και τα σπίτια του Φυτόκου.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος