13/3/11

Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας: «Ραχοκοκαλιά της Ελλάδος η πολύτεκνη οικογένεια»!

Το μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα, πλήττουν τις πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες έχουν περισσότερες αθηξημένες υποχρεώσεις. Η τελευταία «σύγκρουση» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολύτεκους σχετικά με τις περικοπές, απέβη υπέρ των πολύτεκνων, οι οποίοι σε πρώτη φάση πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

« Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, οι πολύτεκνοι εξασφάλισαν το «δώρο» το οποίο τους πρόσφερε απλόχερα η κυβέρνηση με την περικοπή του επιδόματος και της σύνταξης. Ομολογουμένως ήταν μια κίνηση αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης η περικοπή και ταυτόχρονα η θέσπιση πλαφόν στο επίδομα και στη σύνταξη. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα με την διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μας συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της Βουλής, κυρίως με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς. Απαιτήσαμε τη διευθέτηση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι είναι «ραχοκοκαλιά» της Ελλάδος η πολύτεκνη οικογένεια. Πετύχαμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, με την κυβέρνηση να αποσύρει τα εις βάρος μας μέτρα. Λάβαμε την διαβεβαίωση, ωστόσο δεν εφησυχάσουμε. Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καθώς πολύ φοβόμαστε ότι θα έχουμε νέα κίνηση αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης».

Οι πολύτεκνοι, αναφέρονται επίσης πως βιώνουν την οικονομική κρίση: «Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Αναλογιστείτε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά για να καταλάβετε ποια είναι η δική μας θέση και πως βιώνουμε τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μνημονίου και την οικονομική κρίση γενικότερα. Σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολύτεκνοι χάνουν τη δουλεία τους και το ζήτημα είναι πως θα τα καταφέρουν. Τα έξοδα των απιδιών «τρέχουν». Πληρώνουμε για να μάθουν τα παιδιά μας πράγματα που πρέπει να τα μαθαίνουν στο σχολείο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που τελικά θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση. Φοβόμαστε ότι θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω».

Τέλος, οι πολύτεκνοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν πολλά παιδιά: «Είναι συνειδητή η επιλογή των γονέων να κάνουν πολλά παιδιά. Δεν πρέπει να πτοούνται, διότι το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί «βραδυφλεγή βόμβα» στα θεμέλια της χώρας μας. Πλέον δεν έχουμε γεννήσεις από του Έλληνες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με γερασμένο πληθυσμό και απαιτείται να δοθούν κίνητρα από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος».

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος