19/1/15

Ανοιχτά τα κλουβιά μέχρι την Παρασκευή: Θα τα δώσουν όλα οι μαϊμού δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή

Ανοιχτά τα κλουβιά μέχρι την Παρασκευή: Θα τα δώσουν όλα οι μαϊμού δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμήΛίγες μέρες μείνανε μέχρι τις εκλογές και οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να ασκήσουν προπαγάνδα στον κόσμο. Επειδή λοιπόν οι συγκεκριμένες εκλογές είναι εκ των σημαντικότερων των τελευταίων δεκαετιών, οι εταιρείες – οι περισσότερες τουλάχιστον – δεν θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια τους – ό,τι έχει απομένει – αλλά θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που απομένει για περισσότερη προπαγάνδα.


Δεν τους ενδιαφέρει καν το πόσο εμφανής είναι η παραποίηση των στοιχείων και το συστηματικό και ενσυνείδητο χάλκευμά τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προπαγάνδα. Έτσι δεν φροντίζουν καν να αλλοιώνουν και τα λοιπά στοιχεία της δημοσκόπησης, παρά μόνο την πρόθεση ψήφου, που θα «παίξει» στα κανάλια, ώστε να φτάσει σε εκατομμύρια Ελλήνων. Ας δούμε σε αυτή την κατεύθυνση την καταγέλαστη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου η εφημερίδα δίνει στην Χρυσή 4,3% το οποίο ανεβάζει στο 5,4% με την αναγωγή. «Γαλαντόμα» πραγματικά η εφημερίδα «Παραπολιτικά», αφού μας κάνει «χάρη» και δεν εμφανίζει εκτός βουλής, όπως θα ήθελε ο Σαμαράς. Ουδείς τους ελέγχει οπότε μπορούν να πούνε ό,τι θέλουν. Δεν θα είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που πέφτουν έξω στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Στην δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών είναι που αποκαλύπτονται τα χαλκεία. Εκεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, φαίνεται να ανεβάζει την δημοφιλία του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και συγκεκριμένα από το 9% στο 11%.

Δεδομένου ότι ο Αρχηγός μας βρέθηκε στο επίκεντρο της λάσπης που εκτοξεύει το καθεστώς εναντίον της Χρυσής Αυγής, το ποσοστό της δημοφιλίας του ταυτίζεται με το ποσοστό της Χρυσής 
Αυγής. Αυτό το δεδομένο επιβεβαιώθηκε απολύτως στις δημοσκοπήσεις προ των Ευρωεκλογών.


Οπότε μιας και κάπου – κάπου τους ξεφεύγουν πραγματικά δεδομένα προς τα έξω, ας ετοιμάζονται. Η Χρυσή Αυγή θα λάβει διψήφια ποσοστά και θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου. Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να το πουν οι δημοσκόποι, αλλά θα εμφανίζουν 5ο και 6ο κόμμα τη Χρυσή Αυγή στις καταγέλαστες χαλκευμένες δημοσκοπήσεις τους. Μετά θα κλαίνε στα πάνελ, λέγοντας για την αδιευκρίνιστη ψήφο που έκανε τη διαφορά και έφερε τη Χρυσή Αυγή τρίτη, με διψήφια ποσοστά.