3/10/13

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ: Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο Ιωάννης Λαγός

Η κατάληξη της πιο τρομερής σκευωρίας που γνώρισε η χώρα μας στην σύγχρονη πολιτική της Ιστορία ήταν αυτή που είχε προαναγγείλει το Σύστημα. Διά στόματος Βορίδη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, εδώ και εβδομάδες το κατεστημένο είχε προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είχαν προαναγγείλει προφυλακίσεις βουλευτών και σήμερα τις είδαμε να γίνονται πράξη και μάλιστα μπροστά στις κάμερες των βραδινών δελτίων.


Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο συναγωνιστής Ιωάννης Λαγός βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού, προφυλακισμένοι για πολιτικούς λόγους, χωρίς απολύτως κανένα εις βάρος τους στοιχείο. Το κατεστημένο αποφάσισε πως για να σταματήσει τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής έπρεπε να χτυπήσει με μέσα παράνομα και αντισυνταγματικά την κεφαλή του Κινήματός μας, τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Γράφει σχετικά η ιστοσελίδα defencenet.gr: Στον Κορυδαλλό βρίσκεται από τις 5  το απόγευμα ο προφυλακισμένος ηγέτης του ριζοσπαστικού - όπως χαρακτήρισε το κόμμα η "Φωνή της Ρωσίας - του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι η πρώτος πολιτικός κρατούμενος που μπαίνει στην φυλακή μετά το 1974. Μαζί με τον Μιχαλολιάκο στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγός, ο οποίος -μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης- κρίθηκε προφυλακιστέος για άγνωστους λόγους, αφού ακόμα δεν έχουν κοινοποιηθεί οι λόγοι της προφυλάκισης.

Κρίθηκε υποπτος φυγής; Κρίθηκε ότι θα μπορούσε να διαπράξει "το ίδιο έγκλημα"; Πάντως στον πατριωτικό-εθνικιστικό χώρο επικρατεί αναβρασμός, καθώς θεωρείται μια κακοστημένη συνωμοσία ξένων κέντρων που εκτελέστηκε με γελοίο τρόπο από την κυβέρνηση. Θα έχουν σίγουρα εξελίξεις... Θεωρούν τον Ν.Μιχαλολιάκο τον "πρώτο πολιτικό κρατούμενο μετά το 1974"... Σύμφωνα με πληροφορίες, Ν.Μιχαλολιάκος και Α.Λαγός θα κρατούνται σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, ενώ θα προαυλίζονται μόνοι τους, για λόγους ασφαλείας. Πρακτικά θα είναι κλεισμένοι στην απομόνωση. 

Πρόκειται για συμπεριφορά που συναντάται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και φαίνεται ότι το σύστημα είναι πολύ θυμωμένο μαζί του... Οι δυο τους, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, ενώ για την ασφαλή μεταφορά τους έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι.