3/2/15

Βαρουφάκης: Μας τελείωσε η διαγραφή του χρέους - Θα βγάλουμε ομόλογα όπως η νουδούλα!

Βαρουφάκης: Μας τελείωσε η διαγραφή του χρέους - Θα βγάλουμε ομόλογα όπως η νουδούλα!Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε κυβέρνηση ευαγγελιζόμενος την διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους. Βεβαίως η θέση αυτή είχε… διανθιστεί με αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ροζ συνονθυλεύματος της αριστεράς, τα οποία από την μία μίλαγαν για διαγραφή και από την άλλη τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει επαχθές χρέος».

Όπως σε όλα τα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε μία θέση για κάποιο ζήτημα, ελπίζοντας να εισπράξει από την σύγχυση περί των πραγματικών του θέσεων, γεγονός που έγινε καθιστώντας τον κυβέρνηση. Όπως όλες οι κυβερνήσεις του κλεπτοκρατικού τόξου, έπρεπε να περάσουν οι εκλογές για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αντιληφθεί ο Ελληνικός Λαός τι ακριβώς ψήφισε.


Την αποστολή αυτή, του ξεκαθαρίσματος, ανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός, Βαρουφάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε, με συνέντευξή του στους Financial Times, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν απαιτεί διαγραφή του παράνομου χρέους, αλλά ούτε καν «κούρεμά» τουΣτην πραγματικότητα, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί στους ίδιους δρόμους με τη νουδούλα, εκδίδοντας ομόλογα και ελπίζοντας σε «πρωτογενή πλεονάσματα», ακόμα "κι αν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις".

Καταλάβαμε όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την επαύριο των εκλογών έγινε νουδούλα και θα πορευτεί στον μνημονιακό δρόμο. Ως Χρυσή Αυγή είχαμε, άλλωστε, προειδοποιήσει ότι τα δύο δήθεν αντίπαλα κόμματα ήταν και είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όμως ας πούμε δύο λόγια για τα ομόλογα που σκέφτεται να εκδώσει ο Βαρουφάκης, που όλο και πιο πολύ δικαιώνει όσους μιλάνε για «Μπαρουφάκη».

Όπως ανέφερε στην συνέντευξή του ο Βαρουφάκης, αυτά τα ομόλογα θα είναι συνδεδεμένα με την «ανάπτυξη». Κοινώς θα βγάλει ομόλογα με θολό και αβέβαιο επιτόκιο και θα αναμένει να τα αγοράσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, για να του δώσουν λεφτά. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού αποτελεί μπαρούφα ολκής. Αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εκδώσει κανονικά ομόλογα, τα οποία θα διαθέσει στις αγορές με αμφίβολη επιτυχία, με αντάλλαγμα νέα επαίσχυντα μέτρα από τους επιτηρητές της Ελληνικής Οικονομίας.

Εμείς ως Χρυσή Αυγή παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας, απαιτώντας τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους και ακολούθως την διαγραφή της συντριπτικής πλειοψηφίας του, ήτοι του απεχθούς – επαχθούς χρέους που έγινε από κυβερνήσεις διεφθαρμένων, προκειμένου να τροφοδοτούν τους ημέτερούς τους.