2/2/15

Ελλάς, Ρωσία, Σύριζα και Χρυσή Αυγή

Ελλάς, Ρωσία, Σύριζα και Χρυσή Αυγή«Πυροτεχνήματα και κωλοτούμπες» ή εθνική εξωτερική πολιτική;
Του Ηλία Κασιδιάρη

Η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης Σύριζα στην γεωστρατηγική σκακιέρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως κυβίστηση πρώτου μεγέθους. Ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα αρχικά, που έπαιξε πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα, και μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα στην συνέχεια, που επιβεβαίωσε απόλυτα την πάγια άποψη της Χρυσής Αυγής: μόνο ένα Εθνικιστικό Κίνημα μπορεί να ασκήσει πραγματική εθνική πολιτική και ουδείς άλλος, ιδίως δε, αν προέρχεται ιδεολογικά από σταλινικές φράξιες της αριστεράς. Η ουσία σε επίπεδο διεθνών συσχετισμών παραμένει η ίδια: η Ελλάς στηρίζει το εμπάργκο που το Βερολίνο έχει επιβάλλει στην Ρωσία, μετατρέποντας τα κράτη της Ε.Ε. σε αιχμή του δόρατος της γερμανικής επεκτατικής πολιτικής, που προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, μας εξέπληξε για δύο πράγματα. Πρώτον, για τον εντυπωσιακό του σωματότυπο, που έκανε για πρώτη φορά στα χρονικά τον Βενιζέλο να μοιάζει στυλάκι. Δεύτερον, για την – παρά τον υπερβολικό του όγκο – απίστευτη ευλυγισία του και τις εντυπωσιακές κυβιστήσεις που είναι σε θέση να εκτελεί. Λίγες μόλις ώρες μετά τους πηχιαίους τίτλους περί «ελληνικής αντίδρασης στο εμπάργκο κατά του Πούτιν», ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για όσους ήλπιζαν πως ο Σύριζα μπορεί να ασκήσει σοβαρή εξωτερική πολιτική. Η Ελλάς συμφώνησε απόλυτα στην συνέχιση του εμπάργκο, χωρίς φυσικά να γίνεται λόγος για το πάγιο δικαίωμα της χώρας να ασκήσει βέτο, ενάντια σε αυτή την καταστροφική για το εθνικό μας συμφέρον απόφαση. Οι αστειότητες περί... «μη επέκτασης του εμπάργκο λόγω της ελληνικής αντίστασης» δεν κάνουν ούτε για κρύο ανέκδοτο. Τα κοράκια της Ε.Ε. μάλιστα, εξέδωσαν και επίσημη ανακοίνωση συγχαρητηρίων για την συνετή στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι της νέας ελλαδικής κυβέρνησης.

Οι παράγοντες του Σύριζα έχουν εξελιχθεί σε μαιτρ των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Ασκούν πολιτική μέσω της τηλεόρασης και του ανούσιου εντυπωσιασμού. Ο Κοτζιάς πρώτος άνοιξε την φιέστα της κωλοτούμπας με την υπόθεση του εμπάργκο. Ακολούθησε ο Βαρουφάκης με το γνωστό τηλεοπτικό του σόου. Η ανέξοδη αντίσταση στο bbc, πολύ γρήγορα θα μετατραπεί σε συναίνεση, σε «ρεαλιστική πολιτική», σε συμφωνία με τους εταίρους και φυσικά σε νέο μνημόνιο. Έχουμε πει άπειρες φορές πως για να υπάρξει πραγματική και βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, πρέπει να υπάρξει σοβαρή εθνική ηγεσία. Το παρεάκι του Τσίπρα, με την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει έως τώρα, εγγυάται την καταβαράθρωση όλων των εθνικών μας θεμάτων. Και μόνο η επιλογή Σακελλαρίδη για την θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης ισοπεδώνει ακόμα και τα τελευταία ίχνη σοβαροφάνειας. Ο μέγας στρατάρχης Πάνος Καμμένος (με θητεία στην Αεροπορία και συγκεκριμένα στο Καβούρι Αττικής, δηλαδή 50 μέτρα από το σπίτι του) συμπληρώνει το παζλ της ψεκασμένης, ηγέτιδας τάξης στη μετα-σαμαριστάν εποχή.

Από την άλλη πλευρά, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να εκφράζει το εθνικό συμφέρον, μέσω των ρηξικέλευθων θέσεων και της επαναστατικής πολιτικής τηςΣτην προμετωπίδα του προγράμματός μας βρίσκονται: η γεωστρατηγική στροφή προς την Ρωσία, η κατάργηση των καταστροφικών μνημονιακών μέτρων, η άμεση εκμετάλλευση του ελληνικού πλούτου και η οριστική εκρίζωση του καρκινώματος της πολιτικής διαφθοράς. Εις ότι αφορά τον παράγοντα «Ρωσία», αξίζει να επαναλάβω τις θέσεις του Κινήματος και τις προτεινόμενες κινήσεις, που άμεσα θα ανέτρεπαν το status-quo στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Ελλάδος: έναρξη διαπραγμάτευσης με την Gazprom για τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελληνικής ΑΟΖ, κοινά αεροναυτικά γυμνάσια στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο για τις ελληνικές και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, διακρατικές επαφές για μόνιμη εγκατάσταση ρωσικού στόλου σε βάση στο Αιγαίο (στον Πόρο ή την Σύρο) κ.ά. Και μόνο ως φήμη αν κυκλοφορούσε μία τέτοια προοπτική, θα προκαλούσε σεισμό σε διεθνές επίπεδο και άμεση αναστροφή της άθλιας γερμανικής και αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που αντιμετωπίζει την Ελλάδα, όχι ως ανεξάρτητο κράτος, αλλά ως ένα θλιβερό προτεκτοράτο.

Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω απαιτείται η περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικιστικού Κινήματος. Σήμερα είμαστε το τρίτο κόμμα της χώρας, αύριο θα είμαστε το δεύτερο κόμμα και πολύ σύντομα θα διεκδικούμε την εξουσία. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που το άθλιο και ανθελληνικό καθεστώς μας κρατά παράνομα στη φυλακή. Για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή πολιτική Ιστορία, ένα ολόκληρο κόμμα παραμένει δέσμιο, αλλά καταφέρνει να κατατροπώσει την καθεστωτική προπαγάνδα, την τρομοκρατία και τους σκευωρούς που στέρησαν την ελευθερία του. Η Νίκη της Χρυσής Αυγής, που άρχισε να χαράζει στις 25 Ιανουαρίου, θα έλθει τελικά μέσα από τον σκληρό, καθημερινό Αγώνα και τις θυσίες όλων μας.

Φυλακές Κορυδαλλού,
1η Φεβρουαρίου 2015