15/7/11

Οι ξεφτιλισμένοι: Με ακατάλληλο τουρκικό τσιμέντο κτίζουν τα οικήματα των Ελλήνων αξιωματικών!

Κλείνει για 20 ημέρες το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, πρώτη φορά στα χρόνια λειτουργίας του, καθώς υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε τσιμέντο, ενώ η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα ακόμη και στις παραδοσιακές του αγορές στο εξωτερικό, ενώ εργολάβος που κατασκευάζει οικήματα για το Στρατό αγοράζει τσιμέντο δεύτερης ποιότητας από την ... Τουρκία!

Παράλληλα ο γραμματέας του ΕΚΒ κ.Βασιλείου, κατήγγειλε ότι πρόσφατα εργολάβος που ανέλαβε το έργο κατασκευής οικιών για τους αξιωματικούς του στρατού, προμηθεύεται τσιμέντο από την Τουρκία, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό είναι απαράδεκτο", τόνισε. "Είναι αδιανόητο να υπάρχει η πηγή του τσιμέντου στην περιοχή μας και οι εργολάβοι να προμηθεύονται τσιμέντο από την Τουρκία» τόνισε. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι πολύ μεγάλη, ενώ είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο και η ποιότητα του τσιμέντου είναι άριστη, και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

H καταγγελία πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προσωπικά από τον υπουργό, λέμε εμείς. Αν είναι αλήθεια, το έργο να αφαιρεθεί αμέσως από τον εργολάβο, αν επιμείνει στην ίδια τακτική.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΕΚΒ κ. Βασιλείου, οι εξαγωγές προς Ιταλία, Ισπανία, Αλγερία, Λιβύη έχουν σταματήσει. Στη Β.Αφρική κυρίως λόγω της εμπόλεμης ή έκρυθμης πολιτικής κατάστασης ενώ στις υπόλοιπες αγορές λόγω του κόστους του τσιμέντου του συγκεκριμένου εργοστασίου που θεωρείται το υψηλότερο στην αγορά.

Πρόσφατα υπήρξαν ανάγκες για το άνοιγμα μιας αγοράς στη Ρωσία όμως η Lafarge αποφάσισε να προμηθεύσει την αγορά από το εργοστάσιο της Ουκρανίας, ενώ μέχρι και πριν ένα χρόνο, το εργοστάσιο του Βόλου κάλυπτε τις ανάγκες σε τσιμέντο σε πολλά μέρη του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας κι όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο φθινόπωρο που ανοίγει η αγορά. «Τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει, όπως και τα ιδιωτικά. Θα μπορούσαμε π.χ. να προμηθεύσουμε με τσιμέντο το έργο της Ιωνίας οδού που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ή το έργο της σήραγγας των Τεμπών που κι αυτό έχει σταματήσει» ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

αναδημοσίευση από: DEFENCE NET