19/7/11

Βόλος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Αλβανών που είχαν δολοφονήσει 50χρονη και διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στο Βόλο.

- Εξιχνιάστηκαν 8 ληστείες, τις οποίες είχαν διαπράξει, με ιδιαίτερη σκληρότητα. Στα χέρια τους, είχε ξεψυχήσει μια γερόντισσα.

Οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 24, 25, 39 και μια 37χρονη Ελληνίδα, κατηγορούνται για ληστιές σε βάρος ηλικιωμένων, κατά την τέλεση των οποίων, επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα στα θύματά τους. Όπως διαπιστώθηκε, από 19/04 έως 16/07 είχαν διαπράξει 8 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ σε μια περίπτωση, μια 50χρονη γυναίκα, είχε χάσει τη ζωή της από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τους δράστες.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των ηλικιωμένων στους Αστυνομικούς, οι δράστες, αφού τους ακινητοποιούσαν με την απειλή μαχαιριών και όπλα, τους χτυπούσαν, τους φίμωναν και τους έδεναν χέρια και πόδια με αυτοκόλλητες ταινίες. Οι δράστες σε όλες τις περιπτώσεις, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ φορούσαν στα χέρια τους γάντια, μάλλινα ή δερμάτινα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 25χρονου Αλβανού, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ο 39χρονος συνεργός του, έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών για παράνομη προώθηση λαθρομεταναστών, και είχε αποφυλακιστεί την 01-12-2010 με περιοριστικό όρο, τη μη διαμονή του στην Ελληνική επικράτεια για μια τριετία.

αναδημοσίευση απο: NOW24