4/11/14

Πρωτοφανές: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε χρηματοδότηση για να κατέβουν στην Αθήνα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ!‏

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ενεκρίθη η παροχή χρηματοδότησης σε συνδικαλιστές προκειμένου να μεταβούν με λεωφορεία στο συλλαλητήριο που διοργάνωνε το ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

Το αίτημα είχε κατατεθεί σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τσιαπλέ και είχε κατ' αρχήν τοποθετηθεί θετικά ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός. Στην τελευταία συνεδρίαση, μετά την συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Παπαχαραλάμπους, η έγκριση του Σώματος για την χρηματοδότηση της μετάβασης των συνδικαλιστών στο συλλαλητήριο την επόμενη ημέρα.

Όλες οι εκπροσωπούμενες παρατάξεις στο Συμβούλιο έδωσαν την έγκρισή τους, πλην της παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και του περιφερειακού συμβούλου της κ. Αρτέμιου Καλούτσα, ο οποίος αρνήθηκε να εγκρίνει αυτό το πρωτοφανές αίτημα.

Ο Συναγωνιστής Καλούτσας αντέτεινε ότι είναι απαράδεκτο η Περιφέρεια να γίνεται χορηγός κομματικών συγκεντρώσεων, οποιαδήποτε μορφή και αν παίρνουν αυτές και τόνισε ότι με την ίδια λογική θα έπρεπε και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» να καταθέσει αίτημα για χρηματοδότηση της μετάβασης των μελών της για την ετήσια συγκέντρωση που διοργανώνει η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»  και η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης κάθε χρόνο κατά το τέλος Ιανουαρίου προς τιμήν των τριών ηρωικώς πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια το 1996, κάτι βεβαίως που δεν έχει σκοπό να κάνει διότι σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, σέβεται τα χρήματα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Αγοραστού ενέκρινε το αίτημα αυτό και εάν υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες, σε κάθε περίπτωση πάντως, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» δεσμεύεται να καταθέσει ερώτημα προς τον Περιφερειάρχη στο επόμενο Συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση αυτής της απόφασης και την επιστροφή των χρημάτων στην Περιφέρεια στην περίπτωση που έχει εκταμιευθεί το ποσό αυτό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ