17/11/14

Εδώ Πολυτεχνείο: Σας ομιλεί ο ραδιοσταθμός των ελεύθερα αγωνιζόμενων συμβούλων του Σαμαρά

«Μη φοβάστε την αλήθεια. Τα ψέματα καταθάλπτουν τους λαούς» Περικλής Γιαννόπουλος

Εδώ Πολυτεχνείο: Σας ομιλεί ο ραδιοσταθμός των ελεύθερα αγωνιζόμενων συμβούλων του ΣαμαράΕδώ και 41 χρόνια, στις 17 Νοεμβρίου «γιορτάζεται» το Πολυτεχνείο. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος οι διάφορες οργανώσεις και τα (από)κόμματα της αριστεράς θα διεκδικήσουν το καθένα για τον εαυτό του την τιμή της «αντίστασης ενάντια στη χούντα». Και γιατί να μην το κάνουν; Αυτό άλλωστε είναι εν μέρει η πραγματικότητα. Και λέω εν μέρει γιατί ναι μεν το Πολυτεχνείο ανήκε, ευθύς εξαρχής, στους αριστερούς και συγκεκριμένα στους αναρχικούς και τους εξτρεμιστές της άκρας αριστεράς και όχι όπως θέλανε, και ακόμα θέλουν, να το παρουσιάζουν, στο σύνολο του ελληνικού λαού, από την άλλη όμως η «εξέγερση» του Πολυτεχνείου δεν ανέτρεψε καμία χούντα!


Σκοπίμως αποσιωπείται από το «δημοκρατικό» μεταπολιτευτικό πολιτικό μας σύστημα, εδώ και τόσα χρόνια, ότι η χώρα μετά από την παραίτηση των Απριλιανών, τον Οκτώβριο του 1973, είχε πολιτική υπηρεσιακή κυβέρνηση που μοναδικό σκοπό της είχε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές άρα επαναφορά της δημοκρατίας. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι το Πολυτεχνείο ανέτρεψε τη χούντα είναι το ΠΡΩΤΟ ΨΕΥΔΟΣ!

«17 Νοέμβρη 1973. Στον χώρο του Πολυτεχνείου Αθηνών, οι φοιτητές ξεκινούν την εξέγερση που έμελλε να αποτελέσει την αρχή για την ανατροπή της στυγνής δικτατορίας των συνταγματαρχών, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής της χούντας».. αυτό είναι το κεντρικό νόημα όσων «διδάσκονται» τα Ελληνόπουλα από την «γενιά του Πολυτεχνείου» από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου! Για άλλη μια χρονιά λοιπόν θα συρθούν τα νήπια, οι μαθητές, οι φοιτητές και λοιποί «όψιμοι δημοκράτες» στο μεγάλο αυτό πανηγύρι, στο φιάσκο αυτό θα μας επαναλάβουν το γνωστό παραμύθι των «δολοφονημένων φοιτητών». ΔΕΥΤΕΡΟ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΥΔΟΣ!

Υπάρχει ένα ρητό που λέει «Μπορεί κανείς να εξαπατά όλο τον κόσμο τον μισό χρόνο... μπορεί να εξαπατά τον μισό κόσμο όλο τον χρόνο, αλλά είναι αδύνατο να εξαπατά όλο τον κόσμο όλο τον χρόνο!» A. HAKSLEY. Και επειδή η Ιστορία είναι πολύ δύσκολη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του και τους ισχυρισμούς του, παραθέτοντας αντικειμενικά στοιχεία. Εγώ λοιπόν παραθέτω τα εξής…

Πρώτο Πόρισμα: ΤΣΕΒΑ (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο)
Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν να « διερευνήσει» την υπόθεση του Πολυτεχνείου, έτσι λοιπόν αναθέτει στον γνωστό σε όλους μας εισαγγελέα Τσεβά, τον Σεπτέμβριο του 1974, να συντάξει ένα πόρισμα σχετικό με τα γεγονότα. Στις 14 Οκτωβρίου 1974 παραδίδονται τα αποτελέσματα του πορίσματος αυτού. Αφού χωρίζει τους νεκρούς σε 4 κατηγορίες (ούτε ένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου) καταλήγει: «Ονόματα νεκρών 46 και 59, αντιστοίχως περιήλθαν εις χείρας μου και αποτέλεσαν αντικείμενον ειδικής, επισταμένης και αγωνιώδους ερεύνης. Αμφότεροι εκυκλοφόρησαν το πρώτον εις την αλλοδαπήν και ο εις εξ αυτών επιμέλεια πολλών γνωστών Ελλήνων, εις το εξωτερικόν κατά την εποχή της δικτατορίας ευρισκομένων. Είναι αμφότεροι ελλιπείς κατά τα στοιχεία των και η επ’ αυτών έρευνα εις ουδέν το συγκεκριμένον απέληξε. Παραμένει βεβαίως πάντοτε το ερώτημα..Τι εγένοντο τα πτώματα των νεκρών τούτων και διατί οι οικείοι των εξακολουθητικώς σιωπούν;» Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεύτερο πόρισμα: ΣΑΜΠΑΝΗ(κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο)
Παρά τις φιλοτιμότατες προσπάθειες της Δεξιάς δεν κατέστη δυνατόν να «αποκατασταθούν» οι «νεκροί του Πολυτεχνείου» ως το 1981. Έτσι το θέμα επανέρχεται αυτή τη φορά με την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου η οποία αναθέτει στον Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαμπάνη να τους «αποκαταστήσει». Σημειωτέον ότι ο κ. Σαμπάνης είχε διωχθεί από το Απριλιανό καθεστώς και επανήρθε στο σώμα μετά την Μεταπολίτευση. Το πόρισμα καταπέλτης! ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! 12 νεκροί εκτός του Πολυτεχνείου χωρίς να αποδεικνύεται η σχέση τους με την εξέγερση. Δώδεκα άνθρωποι αθώοι έχασαν τη ζωή τους μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι άλλοι «αντιστασιακά εύσημα» και να χτίσουν πολιτικές καριέρες! Όπως προκύπτει από τον λεπτομερέστατο πίνακα του πορίσματος, ο αριθμός των νεκρών, η ταυτότητά τους, αλλά και ο τρόπος και τόπος θανάτου τους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα όσα έχουμε τόσα χρόνια επιμελώς «διδαχθεί» και ανάλογα με τις διαθέσεις του πολιτικού κατεστημένου, ο αριθμός των «νεκρών του Πολυτεχνείου» ανεβοκατέβαινε!

Τρίτο Πόρισμα: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο)
Με την υπ’αριθμόν 33437 αναφορά της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου 11/10/1975 προς τον εισαγγελέα κ. Δ. Τσεβά, κανένας σπουδαστής δε σκοτώθηκε κατά το τριήμερο. Ο ίδιος ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κατά τα γεγονότα κ. Κονοφάγος κατέθεσε ως μάρτυς στις 20/01/1975, στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου» (1982).

Χαρακτηριστικότατο επίσης περιστατικό, για το γελοίο της υπόθεσης «νεκροί του Πολυτεχνείου», αποτελεί η πολύκλαυστη Ηλένια (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο). Το γνωστό τότε φωτομοντέλο εταιρείας σαμπουάν, παρουσιάστηκε ως νεκρή φοιτήτρια από τον Γιάννη Ηλιόπουλο, μαθητή της Ηλεκτρονικής σχολής ισχυριζόμενος ότι ήταν το κορίτσι τουΌταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ο νεαρός φυλακίστηκε με 8 μήνες φυλάκιση, το πολιτικό όμως κατεστημένο είχε προλάβει να «τιμήσει τη νεκρή φοιτήτρια» της οποίας το όνομα εκφωνήθηκε πρώτο στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου!

Και φυσικά όλα αυτά σκοπίμως θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του μεταπολιτευτικού μας πολιτικού συστήματος και μαζί με αυτά θάφτηκαν και οι συντάξεις για τις οικογένειες των «θυμάτων» του Πολυτεχνείου, που ενώ πρόσφερε γενναιόδωρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με διαταγή του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων κ. Μαγκάκη, ακόμα περιμένουν τους ανύπαρκτους δικαιούχους τους!

Και επειδή στην αρχή ανέφερα ότι το Πολυτεχνείο ανήκε σε αριστερούς, ας δούμε και την τότε γνώμη του Κ.Κ.Ε, μιας και αποτελεί έναν από τους βασικούς υποστηρικτές και τιμώντες της επετείου «Παρά τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ, και των πληρωμένων πρακτόρων της να διαστρέψουν την πορεία και το περιεχόμενο της εξέγερσης, καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη,350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ[…] με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας, γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις».
Φοιτητικό φυλλάδιο του Κ.Κ.Ε «Πανσπουδαστική» τεύχος 8, Φεβρουάριος 1974. Κατά την γνώμη τους δηλαδή, η ΚΥΠ ευθύνεται για την εξέγερση! Αλλά επειδή οι κομμουνιστές είναι γνωστές «μανούλες» στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, όταν τους συμφέρει, αργότερα διαψεύσθηκε!

Γνωρίζοντας λοιπόν κάποιος όλα αυτά τα πραγματικά γεγονότα, είναι φυσιολογικό να του γεννηθούν μερικές σοβαρές απορίες( υποψίες)…Πώς ξαφνικά(;) από ένα ασήμαντο γεγονός— τις διαμαρτυρίες κάποιων φοιτητών – δημιουργείται τέτοιο χάος ώστε ανατρέπονται τα πάντα; Ενώ βαδίζαμε σε πολιτικοποίηση της κατάστασης, πώς φτάσαμε στην εθνική καταστροφή με την αποβίβαση των τούρκων σε εθνικό έδαφος και τελικά στο ξεπούλημα της Κύπρου μας; 

Ποιός ωφελήθηκε και ποιός ζημιώθηκε από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας; Γιατί δεν έγινε ποτέ γνωστός ο ρόλος πολλών από τους τότε παρευρισκομένους στο Πολυτεχνείο; Ποιοί τελικά σκότωσαν τους άσχετους με τα γεγονότα και εντελώς αθώους πολίτες; Ποιός ωφελήθηκε από τον θάνατό τους; Ποιός θα κυβερνούσε την Πατρίδα αν δεν συνέβαιναν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου;

Και τελειώνοντας θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα στην «περήφανη γενιά του Πολυτεχνείου»…
Την στιγμή που καταθέτετε στεφάνι στην κεφάλα του Σβορώνου και ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι η πολύχρονη ύπαρξή σας στηρίζεται σε ασύστολα ψεύδη, πόσο «περήφανη γενιά» νομίζετε ότι είστε;

Ελένη Ευαγγ. Κλαπανάρα
Τ.Ο.Τρικάλων