7/10/14

ΚΑΤΑΧΡΗΣΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

DSCN0012Όταν ο αείμνηστος Νίκος Φώσκολος, εν έτει 1971, έγραφε το σενάριο της ταινίας “ΚΑΤΑΧΡΗΣΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ”, ούτε που μπορούσε να φανταστεί πόσο επίκαιρος θα ήταν ο τίτλος του έργου του 43 έτη αργότερα.


Βέβαια στην εν λόγω ταινία, όπως και στις περισσότερες κοινωνικές ταινίες της εποχής, παρουσιάζεται μία κοινωνική κατάσταση, στην οποία ΛΙΓΟΙ διεφθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι εκαταχράζοντο την δοτή τους εξουσία και με την παρέμβαση κάποιων “ηρώων” αυτοί παρεδίδοντο στις ΑΔΕΚΑΣΤΕΣ και ΑΜΟΛΥΝΤΕΣ διωκτικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες απένεμαν τελικά δικαιοσύνη.
Εάν δεχθούμε το μυθιστορηματικό αλλά και ηθογραφικό χαρακτήρα των εν λόγω σεναρίων της εποχής, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι και τότε σίγουρα υπήρχε διαφθορά και κατάχρησις εξουσιών, υπήρχαν όμως και οι αντίστοιχες ΑΔΙΑΦΘΟΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Εάν βέβαια κάποιος επιχειρήσει να συγγράψει κάποιο ανάλογο κινηματογραφικό σενάριο για την Ελλάδα του 2014, θα πρέπει να είναι έτοιμος να προβεί σε δραματικές αλλαγές σχετικά με τα υφιστάμενα ήθη, τις σχέσεις εξουσίας με τη διαφθορά και εν τέλει με την ύπαρξη ΑΔΕΚΑΣΤΩΝ και ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΑΡΧΩΝ.


Πως θα μπορούσε ο “σύγχρονος Φώσκολος” να ξεγελάσει τον θεατή, παρουσιάζοντας τον ήρωα της ταινίας του να απευθύνεται στις “από μηχανής Θεό” διωκτικές και δικαστικές αρχές (ώστε να ολοκληρωθεί το σενάριο), γνωρίζοντας ότι αυτές είναι ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ έως τον μυελό των οστών…


Η πιο τρανή απόδειξη για τον ανωτέρω ισχυρισμό μου είναι οι αμέτρητες περιπτώσεις ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ και ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ εγκλημάτων που τέλεσαν ή τελούν πολιτικάντηδες ή οικονομικοί “παράγοντες” (στη γειτονική Ιταλία τους λένε ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ) οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τον κρατικό μηχανισμό και οι οποίοι απολαμβάνουν σκανδαλώδη προνόμια και δοσοληψίες με αυτόν.


Επίσης οι ανωτέρω αρχές επιδεικνύουν μία ιδιαίτερη “επιλεκτικότητα” και “ευαισθησία” στην απαγγελία κατηγοριών και την επιβολή των ανάλογων ποινών, όταν πρόκειται για τις εγκληματικές συμμορίες και τους έκνομους μηχανισμούς της ευρύτερης παρατάξεως της εγκληματικής αριστεράς.


Φυσικά και κανείς εχέφρων και νομοταγής Έλλην πολίτης δεν θα εγκαλούσε (ηθικά τουλάχιστον) κάποιον κρατικό λειτουργό, εφόσον αυτός “παραβαίνοντας το καθήκον” και “καταχραζόμενος την εξουσία” έχωνε ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ τους πολιτικάντηδες ή τους μεγαλοεργολάβους-νταβατζήδες που λυμαίνονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.


Αυτό το σενάριο όμως, δυστυχώς, με το υπάρχον διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας χαρακτηρίζεται από ευφάνταστο, έως “παράλογο”.


Οι μόνες ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ που συντελούνται από τις αρχές αυτής της χώρας και με ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ 
ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ, είναι αυτές εναντίον του Κινήματός μας.


Απαγορεύσεις πολιτικών δράσεων (διανομή φυλλαδίων), κοινωνικών δράσεων (διανομή τροφίμων), πολιτικών συγκεντρώσεων, πολιτικών ομιλιών και φυσικά το επιστέγασμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ με την οποία προφυλακίσθηκαν, με αστείες προφάσεις, οι μισοί, εκλεγμένοι από το λαό, βουλευτές μας.


Θα θεωρούσα μεγάλη αφέλεια να μην περίμενε κάποιος σήμερα τα ΑΙΣΧΗ που συνέβησαν στο ΜΕΛΙΓΑΛΑ.
500 πάνοπλοι αστυνομικοί, έστησαν ΜΠΛΟΚΑ, έκαναν αποκλεισμό της περιοχής και προέβησαν σε κάθε είδους ασχημονίες σε βάρος ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έπραξαν το ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ να τιμήσουν τη μνήμη ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ συμπατριωτών τους, από τους αριστερούς εγκληματίες που σε κάθε τους μάζωξη γρυλίζουν το επαίσχυντο “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”.


Βεβαίως και δεν ευθύνονται οι απλοί αστυνομικοί για τα εν λόγω ΑΙΣΧΗ τα οποία ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ (τι κάνει άραγε νιάου νιάου στα κεραμίδια) διέταξε ο Σαμαράς, σίγουρα κάποιοι “ανώτεροι” υπαλληλίσκοι θέλουν να καταθέσουν διαπιστευτήρια ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑΣ στους πολιτικάντηδες ΑΦΕΝΤΕΣ τους, με απώτερο σκοπό να “διακοσμήσουν” με μερικά γαλόνια επιπλέον τη στολή τους, αυτή που οι πολιτικάντηδες την έχουν μετατρέψει σε πανωφόρι ενός ΕΠΑΙΤΗ, ενός ΓΛΥΦΤΗ των απατεώνων-προδοτών της Πατρίδος. 


Σίγουρα εντός του Κρατικού μηχανισμού ευρίσκονται (ακόμη και σήμερα) πολλοί τίμιοι και ευυπόληπτοι άνθρωποι, οι οποίοι όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η σιωπή και η συγκατάβαση σε όλες αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις της διεφθαρμένης εξουσίας αποτελεί εν δυνάμει ΣΥΝΕΝΟΧΗ.


Λίγοι εξ αυτών είχαν το θάρρος να βγουν μπροστά και να καταδείξουν τις ανομίες, τις διαπλοκές και τις αυθαιρεσίες του σάπιου συστήματος εξουσίας, θα ακολουθήσουν όμως κι άλλοι.


Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, πριν ακόμη εκπέσει αυτό το ετοιμόρροπο άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς που ελέγχει, εκμεταλλεύεται και καταχράζεται συστηματικά κάθε αρχή κι εξουσία σε αυτό τον τόπο, όλοι αυτοί που έγιναν, χωρίς τη θέλησή τους, όργανα των δολίων και παράνομων μεθοδεύσεων, των καταχραστών της εξουσίας, να ομιλήσουν…


Και είναι σίγουρο ότι έχουν ΠΟΛΛΑ να καταμαρτυρήσουν… 
Οι εξωνημένοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, αυτοί που δε διστάζουν να αποκηρύξουν στη στιγμή την “ιδεολογία” τους, αυτοί που στο βωμό του προσωπικού τους συμφέροντος είναι ικανοί να πράξουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μας επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά σήμερα καταχραζόμενοι τις ΔΟΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ και πράττοντας εκ νέου ως ένα καθεστώς το οποίο δηλώνουν ότι “εχθρεύονται”, ως ΧΟΥΝΤΑ.


Την απάντηση θα τη λάβουν λίαν συντόμως από τον ελληνικό λαό…
Ο καιρός γαρ εγγύς.
Ζήτω η Νίκη!

Αθανάσιος, Τ.Ο ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ