7/10/14

Εθνικό Πένθος: Έπεσαν στο Καθήκον τρεις Έλληνες Πεζοναύτες

Βαρύ πένθος σε ολόκληρο το Έθνος σκόρπισε η είδηση του θανάτου τριών Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, περί ώρα 13:30  στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με συνέπεια να τραυματιστούν θανάσιμα δύο επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και ένας οπλίτης θητείας.


Από την έκρηξη έχει τραυματιστεί ένας υπολοχαγός, ο οποίος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα, δίχως ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του και χειρουργείται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το ΓΕΣ έχει διατάξει την διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό, τον θάνατο τριών ανδρών της δύναμης των Πεζοναυτών.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού τα στοιχεία των τριών στρατιωτών που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο. Πρόκειται για τους:

  • Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γεώργιο Ορφανίδη, 33 ετών
  • Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Αναστάσιο Μεζάλα, 34 ετών
  • Δεκανέα (ΠΝ) Φώτιο Ανδρικόπουλο, 19 ετών

Επίσης, σοβαρά τραυματισμένος είναι ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Η εγκατάλειψη των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους στο έλεος των διαθέσεων των δανειστών και η αντιμετώπιση του νευραλγικού τομέα της Εθνικής Άμυνας ωσάν να πρόκειται για πεδίο δημοσίων σχέσεων για τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου, τον εκάστοτε υπουργό και υφυπουργό και συνολικά από την κυβέρνηση αποτελούν τις αιτίες πίσω από τις τραγωδίες που πλήττουν σε τακτά δυστυχώς χρονικά διαστήματα το στρατευμένο Έθνος.