21/10/14

Απάντηση στις ιστορικές ανακρίβειες του κ. Μεικόπουλου

Σχετικά με την δήλωση του τοπικού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλου σχετικά με την 70ή επέτειο της απελευθέρωσης του Βόλου θέλω να παρατηρήσω τα εξής:

Ο Βόλος δεν απελευθερώθηκε λόγω της δράσης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αλλά λόγω της γενικότερης εξέλιξης του πολέμου και της ραγδαίας προέλασης των Σοβιετικών, οι οποίοι είχαν φθάσει μέχρι την Γιουγκοσλαβία και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα κατά τον Σεπτέμβριο 1944, οπότε και προέκυψε η ανάγκη εκκένωσης της Ελλάδος από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής για να αποτραπεί η αποκοπή και αιχμαλωσία τους.

Η δράση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, όποτε αυτή στρεφόταν εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων και δεν ξεσπούσε κατά εγκληματικό και δολοφονικό τρόπο εναντίον άλλων πατριωτικών, μη κομμουνιστικών αντιστασιακών οργανώσεων, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ικανή να εκδιώξει τους Γερμανούς από την Ελλάδα.


Συν τοις άλλοις ο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ είχε υπογράψει με τους μεν Γερμανούς σύμφωνο μη επίθεσης την 1η Σεπτεμβρίου 1944 (Καπετάν Κίτσος - Ταγμ. Φένσκε) με τους δε Βουλγάρους το ακόμη πιο κατάπτυστο σύμφωνο του Μελισσοχωρίου στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 με το οποίο ο ΕΛΑΣ αναλάμβανε την υποχρέωση ανάμεσα σε πολλά άλλα να αγωνιστεί για μία διεθνή Μακεδονία μαζί με τον βουλγαρικό στρατό.

Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" πιστεύει στον ελληνικό εθνικισμό και μόνον και δεν την εκφράζουν ξένα ιδεολογικά πρότυπα, όπως αυτά στα οποία αναφέρεται ο κ. Μεϊκόπουλος. Αντίθετα, ο ιδεολογικός χώρος στον οποίο ανήκει ο ίδιος, βρίθει από δογματικούς και ξενόδουλους εκφραστές, όπως οι σταλινικοί, οι τροτσικστές, οι μαοϊκοί, οι τιτοϊκοί και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός, η δε εγχώρια Αριστερά διέπρεψε και πήρε άριστα στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της.

Καλούτσας Αρτέμιος
Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
Υπεύθυνος Νομού Μαγνησίας "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"