7/7/12

H πρώτη ομιλία του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής στην Βουλή




«Επιθυμώ να στείλω ένα μήνυμα προς άπαντες εκτός και εντός αιθούσης. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, επειδή αυτό εθέλησε ο ελληνικός λαός, 426.000 Έλληνες και Ελληνίδες μας ψήφισαν. Μας προκαλεί έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τη θέληση του λαού κάποιες παρατάξεις. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη γραμμή μας για τη Βόρεια Ήπειρο, την ύπουλη ανθελληνική πρακτική του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τους λαθρομετανάστες, το Μνημόνιο την εγκληματικότητα. Πρέπει να καταγγελθεί το Μνημόνιο διότι αποτελεί καταστροφή του Έθνους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ενώ προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία του Μνημονίου σήμερα ουσιαστικά μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Υπάρχουν πολλά λιγούρια της εξουσίας που θέλουν και αυτοί να βρεθούν στα κυβερνητικά έδρανα.
Υπάρχει ανάγκη για ένα εθνικό όραμα για την έξοδο και ένα τέτοιο όραμα δεν μπορεί να το δώσει η συγκυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν μάλιστα ετερόκλητες δυνάμεις, είπε ο κ. Μιχαλολιάκος ενώ σχολιάζοντας ειδικά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση είπε πως δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση πολύ περισσότερο που εντός του ΠΑΣΟκ βρίσκεται ακόμη εκείνος που άνοιξε την πόρτα για να μπει στη χώρα το ΔΝΤ.
Κατήγγειλε επίσης ότι την ίδια ώρα που σε αδύναμους συμπολίτες μας κόβεται το φως, στη χώρα μας κυριαρχεί η ατιμωρησία ιδίως για τους πολιτικούς που επί σειρά ετών κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Δήλωσε πάντως σύμφωνος με τη ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για να υπάρξει τιμωρία για δημόσιους λειτουργούς που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και πλούτισαν.
Συμφωνούμε απολύτως με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη βουλευτική ασυλία. Υπάρχουν περιπτώσεις που βγάζουν μάτι. Εδώ υπάρχει βουλευτής που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε μια κοπέλα οδηγώντας και δεν έπαθε τίποτε λόγω της βουλευτικής ασυλίας, είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στη γραμμή κατά του Μνημονίου που πιστεύουμε ότι είναι αντισυνταγματικό, είπε ακόμη ο κ. Μιχαλολιάκος και αναρωτήθηκε αν προετοιμάζονται και νέα Μνημόνια με την ίδια λάθος συνταγή. «Με τις χιλιάδες αυτοκτονίες ένας λαός βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και αναρωτήθηκε ποιοι ήταν εκείνοι που τρομοκράτησαν τον ελληνικό λαό με τρόπο ώστε να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Τάχθηκε επίσης κατά των αποκρατικοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων για τα οποία είπε ότι δεν πρέπει να πουληθεί στους ξένους ούτε ένα μέτρο ελληνικής γης γιατί πάνω από όλα είναι η εθνική κυριαρχία.
Αναφερόμενος στην εξαγγελία έναρξης διακομματικού διαλόγου για τους παράνομους μετανάστες είπε ότι άλλα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά και ανέφερε ότι η Ελλάδα πλέον αντιμετωπίζει ασύμμετρη απειλή από τους λαθρομετανάστες. «Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή. Απέλαση και επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες καταγωγής τους», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Οι προγραμματικές δηλώσεις δεν μας ικανοποιούν και αναπαράγουν το πρόβλημα και γι' αυτό η Χρυσή Αυγή, είπε ο γενικός γραμματέας της, θα τις καταψηφίσει.