11/7/12

Απάντηση στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος για τις "Ελληνοποιήσεις"



Αξιότιμοι κύριοι,
με έκπληξη διαπιστώσαμε την 4\7\2012 οτι δημοσιεύθηκε στην αρχική σελίδα της ΚΟΕ εκτενές σχόλιο του γραφείου τύπου της και των προπονητριών κ.Τσερνέτσκα Ν.,Θηβαίου Μ. και Κουγιά Ε. για την <<Δήλωση αποχώρησης των αδελφών Αλεξανδρή απο την εθνική ομάδα>>.
Είναι πρωτάκουστο γεγονός να μας γίνονται απο την ΚΟΕ και τις άνω προπονήτριες συστάσεις και μαθήματα δημοκρατίας και ήθους χωρίς να έχει προηγουμένως δημοσιευθεί τουλάχιστον η <<Δήλωση αποχώρησης μας>>.
Η έλειψη διαλόγου και ακρόασης είναι φαινόμενο,που μεταξύ άλλων,οδήγησαν πολλές αθλήτριες εκτός της Εθνικής ομάδας.
Πέραν αυτού η ανακοίνωση της ΚΟΕ είναι γεμάτη ψεύδη,ανακρίβειες και αποτελεί προιόν παραπληροφόρησης διότι:

1.Εδώ και πολλούς μήνες και ειδικότερα απο την έναρξη της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας εμείς οι αθλήτριες συζητήσαμε τα προβλήματα μας και ζητήσαμε τη προστασία μας,αφού άλλωστε αποτελούμαι αθλήτριες του Νηρέα Χαλανδρίου απο το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας κ.Δημήτρη Φαραντούρη που είναι και αναπληρωματικό μέλος της Ομοσπονδίας της ΚΟΕ και η απάντηση του ήταν πάντα,οτι πρέπει να κάνουμε υπομονή διότι βρίσκεται σε επικοινωνία και συζητά με τους υπεύθυνους της ΚΟΕ.Εάν ο κ.Φαραντούρης δεν σας ενημέρωσε όπως ορίζει η ιεραρχία αυτό είναι δικό σας θέμα.Όμως με δική του προτροπή (που όπως φάνηκε ήταν ατυχής) επικοινωνήσαμε με τον κ.Ξιάρχο (έφορο της συγχρονισμένης της ομοσπονδίας) τηλεφωνικά για το ζήτημα μας (αποκλεισμός της Ειρήνης απο το τεχνικό ομαδικό του Πανευρωπαικού) και αυτός φθάνοντας στα όρια της αγένειας για τη θέση του και την ηλικία του με απαξιωτικό ύφος απάντησε στην μητέρα μας οτι δεν μιλά με γονείς και σχεδόν μας έκλεισε το τηλέφωνο.Κατά την αντίληψη του εφόρου πρέπει να τηρείτε μεγάλη απόσταση μεταξύ <αρχών και αρχομένων>.

2.Την πρώτη μέρα του κάμπ της προετοιμασίας για το Μεσογειακό κύπελλο στήσατε 'λαικό' δικαστήριο ζητώντας την γνώμη των υπολοίπων 23 αθλητριών (αν έπραξαν καλα οι τρίδυμες και δεν επεσαν στα ατομικά τους αγωνίσματα) τη στιγμή που είχαμε τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ' γυμνασίου με το δεδομένο οτι αναβλήθηκαν τέσσερα γραπτά  μαθήματα λόγω του Πανευρωπαικού όπου αριστεύσαμε.(ʼννα-Μαρία 19,7-Ειρήνη 19,4-Βάσω 18,8)Τέτοιες βαθμολογίες μπορούν να εμφανίσουν πολλές αθλήτριες;

3.Πράγματι με δική μας επιλογή δεν συμμετείχαμε στα ατομικά μας αγωνίσματα σε σόλο,ντουέτο,στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατόπιν της προφορικής ανακοίνωσης δια του κ.Ξιάρχου μετά τους αγώνες της Ολλανδίας οτι οποιοδήποτε αποτέλεσμα τους είναι εντελώς αδιάφορο.Στηρίξαμε όμως τον σύλλογο μας στο ομαδικό και στο κόμπο (Γ΄Πανελληνιονίκης) και στις φιγούρες κατέλαβαν οι τρίδυμες τις θεσεις 4,5,6 με διαφορα 4 και πλέον βαθμών απο την αθλήτρια στην επίμαχη θέση Νο 13.Βεβαίως ο κ.Φαραντούρης μας προέτρεπε να συμμετέχουμε και στα ατομικά αγωνίσματα ευελπιστώντας ότι θα κατακτούσε την Α' Θέση ο Νηρέας.

4.Απο πότε η συμμετοχή στην κατηγορία νεανίδων (14-18 ετών) αποτελεί κριτήριο επιλογής για την κατηγορία κορασίδων Α' (13-15 ετών) απο την στιγμή που η ηλικία των 13 ετών δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα;

Βάσει του κανονισμού 

τα κριτήρια επιλογής Εθνικών ομάδων αναρτούνται στην προκήρυξη των αγώνων της Ομοσπονδίας και τα test επιλογής που προκηρύσσει η Ομοσπονδία.Εάν υπάρχει τροποποίηση αυτό γίνεται με απόφαση του Δ.Σ και ενημερώνει τα σωματεία.Με ποια εγκύκλιο-απόφαση χαρακτηρίστηκε test επιλογής το συγκεκριμένο πρωτάθλημα;Παρακαλώ εάν υπάρχει τέτοια απόφαση απο το Δ.Σ της Ομοσπονδίας να την αναρτήσετε διότι ο σύλλογος μας δεν μας ενημέρωσε για την ύπαρξη της.

Πράγματι δύο αθλήτριες τον Οκτώβριο δεν συμμετείχαν στα επίσημα test και αυτό γιατί η μία επικαλέσθηκε λόγους υγείας και η άλλη,είναι τοσο Ελληνίδα,που δεν είχε ακόμα διαβατήριο Ελληνικο!
Ο .νοών νοείτω λοιπόν.
Βαφτίσατε βασικό test της Εθνικής το συγκεκριμένο πρωτάθλημα όταν βεβαιωθήκατε δια στόματος του εφόρου του Νηρέα ότι δεν θα συμμετέχουμε.
Όμως οι συμβουλάτορες σας δεν σας ενημέρωσαν σωστά.Είχαν προσωπικά συμφέροντα για να εδραιώσουν τα δικά τους παιδιά που ήσαν μόνιμοι θεατές των κερκίδων των κολημβητήριων.
Τυχαίο γεγονός;Δεν νομίζουμε!!!

5.Απορίας άξιον είναι η μη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ,για πρώτη φορά,των αποτελεσμάτων όλων των κατηγοριών συγχρονισμένης κολύμβησης του 2012.
Για μια στιγμή αναρτήθηκαν,αλλά <<έπεσε>> μάλλον ο server και ο τεχνικός λύπει σε άδεια!

6.Καταλαβαίνουμε την ευαισθησία σας για την αθλήτρια Γκεοργκίεβα που προστατεύεται είναι μόλις 15 ετών ,μα και εμείς την ίδια ηλικία έχουμε,αποτελεί δε φαινόμενο προς διερεύνηση που χρήζει άλλων .ειδικοτήτων πώς ένα παιδί με δύο γονείς αλλοδαπούς γεννημένο και αυτό στην αλλοδαπή να ομιλεί Ελληνικά από την πρώτη μέρα που αρθρώνει φωνή!!!
Ακόμα και η ίδια όταν ερωτάται για την καταγωγή της (βρισκόμενη μάλιστα στο κλιμάκειο της εθνικής Ελλάδος) δηλώνει ως χώρα καταγωγής της την Βουλγαρία και το ίδιο πράττει στις προσωπικές της συνομιλίες αλλά και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης,όπου επικοινωνεί.στην πατρογονική της γλώσσα.
Τελικά μήπως και η συγκεκριμένη αθλήτρια και η μητέρα της (συνεργάτης-προπονήτρια της ΚΟΕ) είναι θύματα ενός ευρύτερου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού;

7.Η πορεία των αδελφών Αλεξανδρή (επι πενταετία πρωταθλήτριες σόλο,ντουέτο στην κατηγορία τους,όπως και στο εξωτερικό) δείχνει οτι είναι πειθαρχημένες στα αθλητικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και αθλητικής συνείδησης (έχουν βραβευθεί το 2010 απο τον ΠΣΑΤ για την κοινωνική και αθλητική τους προσφορά κλπ).Οι αδελφές Αλεξανδρή κάνουν αθλητισμό-πρωταθλητισμό,ΟΧΙ Πολιτική,δεν αξιώνουν θέσεις εκλόγιμες ή με ανάθεση έργου,ούτε σέρνονται στα πολιτικά Παραμάγαζα και σε προθαλάμους κομμάτων για να αποκτήσουν αξιώματα.
Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Φαίνεται τελικά οτι υπάρχει πολύς κόσμος πικραμένος!

8.Όσο για εσάς κ.Τσερνέτσκα,άπειρα είναι τα θύματα σας στην πόλη του Βόλου,παιδικές ψυχές πληγωμένες,εγκατέλειψαν το άθλημα πικραμένες με πρόσφατο παράδειγμα τις αδελφες Παπανικολάου (είναι τυχαία δίδυμες) όπου η μητέρα τους χειροδίκησε επάνω σας απο την κατάφορη αδικία και σε κατάσταση αγανάκτησης,αναγκάστηκε να προβεί σε μια τέτοια απονενοημένη ενέργεια,που συντάραξε τα ήσυχα νερά του κολυμβητηρίου του Βόλου...(ʼλλωστε εκκρεμεί η ποινική εκδίκαση της υπόθεσης).

9.Απαιτούμε να δημοσιευθεί η παρούσα και η απο 3/7/2012 <<Δήλωση αποχώρησης μας>> στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και στο ίδιο σημείο με την ανακοίνωση του γραφείου τύπυ της για λόγους ισότητας,δικαιοσύνης και δημοκρατίας για την οποία κόπτεστε.

Και κάτι τελευταίο...

Έχεται αντιληφθεί τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες προπονούνται στην εξωτερική πισίνα οι αθλήτριες σας;Ας ειδοποιήση κάποιος επιτέλους τον κ.Νανούση (ομοσπονδιακος γιατρός) να εξετάσει απο κοντά τα εγκαύματα που έχει υποστεί το δέρμα τους.
Δεν ενδιαφέρεστε ούτε για την ασφάλεια των αθλητριών;

Είναι στην διάθεση Σας,βεβαίωση-γνωμάτευση,Νοσοκομείου Αθηνών.
Άρτεμις Αργυροπούλου