25/7/12

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Την Δευτέρα, 22/07/2012, σε συνέδριο στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στον εμπορικό κόσμο της πόλης το παρεμπόριο, παρευρέθη, εκπροσωπώντας την Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο συναγωνιστής Καλούτσας Αρτέμιος.

Οι ομιλητές περιέγραψαν την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος της πόλης από την δράση των λαθρεμπόρων και την ουσιαστική απουσία του κράτους στο θέμα της πάταξης τους. Τόνισαν ότι εάν σε έναν μήνα δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τότε θα αναγκαστούν και οι ίδιοι να σταματήσουν να εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια, ενεργώντας και αυτοί ως παράνομοι, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να επιβιώσουν.

Στην ομιλία του, ο συναγωνιστής Καλούτσας Αρτέμιος τόνισε ότι είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί το θέμα του παρεμπορίου όταν κάθε ημέρα εισέρχονται στην Ελλάδα από τον Έβρο και τα νησιά 400 παράνομοι μετανάστες ή 150.000 κατ’ έτος. Επιπλέον, πέρα από το εισαγόμενο λαθρεμπόριο τεράστια ζημιά προκαλούν οι λεγόμενες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» ή Ρομά, που εδώ και πολλά χρόνια καταστρέφουν τους εμπόρους, εκμεταλλευόμενοι και το ιδιότυπο «άβατο» των καταυλισμών τους εκ μέρους του ελληνικού κράτους. Σημείωσε, δε, ότι η μόνη ευπαθής κοινωνική ομάδα είναι ο Έλληνας πολίτης και ο Έλληνας επαγγελματίας. Προσέθεσε ότι πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν την ετήσια ζημιά από το παρεμπόριο στα 7 – 8 δις. ευρώ όταν μας επιβάλλονται εξοντωτικά μέτρα 11,5 δις. ευρώ. 

Τέλος, κατηγόρησε τον παρόντα πρώην βουλευτή Μαγνησίας κ. Καρτάλη ως έναν από τους υπευθύνους για την οικονομική καταστροφή των Ελλήνων πολιτών, ως πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις 3.000 αυτοκτονίες Ελλήνων στα 2,5 χρόνια μνημονίου και προσέθεσε ότι υποκριτικά βρίσκεται στο συνέδριο παριστάνοντας ότι τον απασχολούν τα προβλήματα του κόσμου.

Τ.Ο. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ