26/7/12

Συνεχίζονται οι περιπολίες κατοίκων στα Κ. Λεχώνια

Έχουν «αγκαλιαστεί» και συνεχίζουν να προσφέρουν οι περιπολίες κατοίκων στα Κ. Λεχώνια που συμπληρώνουν ένα χρόνο από τη συγκρότησή τους. Αφορμή για τη δημιουργία τους στάθηκε η έξαρση των ληστειών και των κλοπών στην περιοχή.

Όπως ανέφερε και ο κ. Σ. Χαλκιάς, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος της επιτροπής κατοίκων Κ. Λεχωνίων, ανέφερε ότι αρχικά παρουσιάστηκαν 23 ενδιαφερόμενοι, που άρχισαν τις περιπολίες, μετά από γενική συνέλευση των κατοίκων στα Κ. Λεχώνια,  με δικά τους αυτοκίνητα. Όπως τόνισε «Ξεκινώντας οι περιπολίες, από αρχές Αυγούστου του 2011, και βλέποντας το αποτέλεσμα οι κάτοικοι, το ενδιαφέρον μεγάλωσε και υπήρχαν περίπου πέντε νέα μέλη κάθε μήνα, με αποτέλεσμα σήμερα η ομάδα περιπολιών της επιτροπής πολιτών Κ. Λεχωνίων, σήμερα να αριθμεί τα 62 μέλη».

Οι περιπολίες το καλοκαίρι ξεκινούν στις 10 το βράδυ, μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ το χειμώνα από τις 7 το απόγευμα μέχρι 6 το πρωί, με αυτοκίνητα των εθελοντών, ενώ συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών από 28 μέχρι και 65 χρονών.

Στη διάθεση των ομάδων περιπολιών βρίσκεται και ένα κινητό τηλέφωνο, ο αριθμός του οποίου είναι γνωστός και σε πολλούς κατοίκους που, όταν συμβεί κάτι το βράδυ, επικοινωνούν μαζί τους, για να τους ενημερώσουν. Η σύνδεση αυτή το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 600 ευρώ το χρόνο, πληρώνεται από τα μέλη της επιτροπής, όπως και το κόστος των καυσίμων για τα Ι.Χ. που χρησιμοποιούνται για τις περιπολίες και το οποίο ανέρχεται στις  6.000 ευρώ το χρόνο.  Ο κ. Χαλκιάς εξήρε και τη συμβολή της Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι οι περιπολίες γίνονται από τους εθελοντές κάθε βράδυ και, όταν αντιληφθούν κάτι ύποπτο, ενημερώνεται η Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι στον Αστυνομικό Σταθμό Κ. Λεχωνίων, υπηρετούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι, πέρα από την πρωινή εργασία, πολλές φορές κάνουν και βραδινή βάρδια και έχουν σημαντική συμβολή στο έργο της περιπολίας, αλλά έκαναν ακόμη και συμπαράσταση σε θύματα ληστειών και κλοπών.