2/2/16

Άτιμο παιχνίδι των ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες των αγροτών





Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Δεν είναι η πρώτη, αλλά η πολλοστή ανακοίνωση των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει τους αντιστεκόμενους στο χαμό τους αγρότες «χρυσαυγίτες» -και για… σάλτσα βάζει μέσα και ολίγη από νουδούλα: 

«Η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα πέσει στο κενό. Οι εισβολές σε κομματικές εκδηλώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής έντασης προς χάριν των τηλεοπτικών δελτίων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αναγκαίο διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Θα πρέπει ωστόσο κάποιοι να προβληματιστούν, όταν για αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής».

Γιατί άραγε οι κυβερνώντες κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζουν στο «κάδρο» και τους «αντιπολιτευόμενους» κομμουνιστές του… τιμημένου κουκουέ – οι οποίοι θεωρητικά είναι υπέρ των αγωνιζομένων αγροτών; Αλλά και γιατί οι κουκουέδες δεν αντιδρούν σ’ αυτή την πολιτική στοχοποίηση των αγροτών; Μόνο από κομμουνιστική… αβρότητα ή μήπως υπάρχει κι άλλος λόγος;

Η αλήθεια είναι η εξής:

1ον)  Παραδοσιακά, το ΚΚΕ, όταν δεν ελέγχει κάποια κατάσταση 100%, εναντιώνεται σ’ αυτήν!

2ον) Παλαιότερα –στις εποχές Πατάκη και Μπούτα- το… τιμημένο χρησιμοποιούσε τους αγρότες για να διαπραγματευθεί οικονομικής φύσεως οφέλη για τις κόκκινες επιχειρήσεις, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Έτσι, πότε τους έβγαζε και πότε τους μάζευε –αναλόγως των ανταλλαγμάτων. Σήμερα, οι εποχές έχουν αλλάξει και το… τιμημένο αδυνατεί να χειραγωγήσει την αγροτιά. Κυρίως, λόγω του ότι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους νέοι αγρότες, που έχουν καταλάβει τι παιχνίδι παίζουν οι αγροτοπατέρες του ΚΚΕ και τους έχουν κάνει πέρα.  

3ον) Το ΚΚΕ έχει κάνει κάποιο… deal με την κυβέρνηση των ομοϊδεατών του (όποιος νομίζει ότι η πρόσφατη δίωρη συνάντηση Τσίπρα-Κουτσούμπα ήταν για τον… εκλογικό νόμο, είναι πολύ μεγάλο κορόιδο), γι’ αυτό έχει λυσσάξει να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών. Όπου, λοιπόν, ακούτε για «διαφωνίες αγροτών» -μεταξύ αυτών που επιλέγουν τον αγώνα μέχρι τέλους και αυτών που θέλουν να κάνουν… διάλογο με τον κομμουνιστή Τσίπρα- να ξέρετε πως πίσω από τους συμβιβασμένους είναι οι αιώνιοι Εφιάλτες της εργατιάς και της αγροτιάς: οι δισεκατομμυριούχοι του Περισσού!