12/1/12

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Ανακοίνωση Απεργών Χαλυβουργίας Ασπροπύργου


“Πάνω απ’ όλα βάζουμε την υπόληψη μας, την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και την υπερηφάνεια της πατρίδας μας” - Ανακοίνωση Απεργών Χαλυβουργίας Ασπροπύργου – Απάντηση στον “Ριζοσπάστη” και σε όσους κομματικούς φορείς επιχειρούν να καπελώσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Ως απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος θέλουμε να δώσουμε μία απάντηση σε ακούσματα και κακοπροαίρετα σχόλια προς όλους. Ο αγώνας μας εξελίσσεται και παρότι υπάρχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργάνων στην απεργία μας, που πρόσκεινται σε: ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δεν σημαίνει ότι έχει καπελωθεί. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ποικίλουν ιδεολογίας και πολιτικών πεποιθήσεων. Μετά βεβαιότητας, το μεγαλύτερο ποσοστό τείνει προς την συντηρητική παράταξη. Παράδειγμα, με την παλιά εργοδοσία, το σωματείο για δεκαετίες που ψηφίζουν οι εργαζόμενοι, άνηκε στην δεξιά. Οι εκλεγμένοι από το παλιό σωματείο έχουν κεντρικό ρόλο στην σημερινή σύνθεση του σωματείου και του ΔΣ των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Οι γενικές μας συνελεύσεις έχοντας δημοκρατικό χαρακτήρα και ανοιχτή ψηφοφορία, όπου ακούγονται γνώμες και ενστάσεις στα τεκταινόμενα ποικίλουν ιδεολογικά. Οι αποφάσεις μας, κατά 99% έχουν ομόφωνο χαρακτήρα. Οι απεργοί λοιπόν, είναι πάνω από τα κόμματα και όχι καθοδηγούμενοι, όπως θέλουν να νομίζουν κάποιοι. Αυτό αποδεικνύεται από την αλληλεγγύη του κόσμου, που ποικίλει των θέσεων και των απόψεων με υλικά αγαθά, αλλά και παγκοσμίως η ηθική συμπαράσταση δείχνει τον χαρακτήρα της αλληλεγγύης.

Ο αγώνας των χαλυβουργών έχει πάρει μορφή ενάντια: της πολιτικής που ακολουθεί η βουλή μας σήμερα, των μεγαλοεπιχειρηματιών που μέσω τρόικας πάνε να υποτάξουν την αξιοπρέπεια και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων στον οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην χώρα μας.

ΥΓ: Οι απεργοί χαλυβουργοί είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση στο πρόβλημα μας το οποίο τείνει να γίνει πρόβλημα σε όλους τους χώρους εργασίας.

Πάνω απ’ όλα βάζουμε την υπόληψη μας, την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και την υπερηφάνεια της πατρίδας μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ