3/4/11

Παραλία για μαύρη σημαία (photos) - 8 μήνες μετά την οικολογική παρέμβαση του πυρήνα Μαγνησίας....

Η ακτή Ξενία στον Άναυρο, δίπλα από τη μεγάλη ξενοδοχειακή εγκατάσταση, διεκδικεί «μαύρη» σημαία με τη σημερινή κατάσταση. Εκατοντάδες σκουπίδια κάθε είδους καλύπτουν την έκταση της παραλίας. Το παγκάκι στο οποίο θα μπορούσε να κάτσει κάποιος περαστικός περιστοιχίζεται από αυτή τη θλιβερή εικόνα των σκουπιδιών.

Πεταμένα ρούχα, πλαστικά, σακούλες, καρέκλες, σπασμένα γυαλιά συνθέτουν τη ντροπιαστική εικόνα μιας παραλίας, η οποία είχε βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Πλέον, οι βάσεις των σημαιών που συνοδεύουν τη γαλάζια σημαία στέκονται σαν φαντάσματα και η σκουριά τους επιτείνει τη φθορά τους.

Ο πίνακας οδηγιών και επισημάνσεων για τη γαλάζια σημαία δίπλα από τις παραπάνω βάσεις είναι απόλυτα κενός ενώ η πινακίδα που υποδεικνύει την ακτή στηρίζεται σε έναν τοίχο, χωρίς να είναι ευδιάκριτη από όλες τις προσβάσεις.

Αν και θεωρητικά είναι νωρίς για τις γαλάζιες σημαίες, πρακτικά υπάρχουν χειμερινοί κολυμβητές που θα μπορούσαν να κολυμπούν στη συγκεκριμένη παραλία, καθώς είναι η πλησιέστερη παραλία στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Voliotis Politis , This is Volos

διαβάστε επίσης: Εικόνες ντροπής

διαβάστε επίσης: Οικολογική παρέμβαση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Μαγνησίας στο Βόλο

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος