1/4/11

H αστυνομία του Χριστόφια κτυπά τον τελευταίο συμπολεμιστή του ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου – Συμπλοκές με μέλη του Ε.ΛΑ.Μ.



Προκλητική η στάση της αστυνομίας. Επετέθη στον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου Σήμερα στην προγραμματισμενη εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)πυρήνα Λευκωσίας, στα Φυλακισμένα Μνήματα, η αστυνομία έπαιξε ξανά τον ρόλο του προβοκάτορα. Όταν τα μέλη μας προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο των Φυλακισμένων Μνημάτων, αστυνομικοί της ΜΜΑΔ και άλλοι με πολιτικά απαγόρευσαν την είσοδο μόνο στα μέλη μας, χωρίς να προβάλουν κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία. Η στάση όμως της αστυνομίας έγινε προκλητικότερη όταν και μετά την απομάκρυνση των “επισήμων” συνέχισε να μην επιτρέπει στα μέλη μας να εισέλθουν. Στην σκηνή κατέφθασε και ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Αυγουστής Ευσταθίου, ο οποίος προσπαθούσε να μεσολαβήση για την είσοδο μας στον χώρο. Όταν οι επικεφαλής της αστυνομίας δεν μεταπείστηκαν, ο αγωνιστής Αυγουστής Ευσταθίου τέθηκε επικεφαλής και προσπάθησε ειρηνικά να περάσει στον χώρο των Φυλακισμένων Μνημάτων.

Το τι ακολούθησε απερίγραπτο αφού οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στον κ. Αυγουστή και στα μέλη μας, που έτρεξαν να τον υπερασπίσουν. Ενώ ακολούθησαν σκηνές ντροπής για την σημερινή επέτειο. Αστυνομικοί να απαγορεύουν, στον τελευταίο άνθρωπο που είδε ζωντανό τον Γρηγόρη Αυξεντίου, να εισέλθει στα φυλακισμένα Μνήματα χρησιμοποιώντας βία.

Ντροπή και Αίσχος


“ΜΑΧΗ”: Ο ξυλοδαρμός του Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου από την Αστυνομία στα Φυλακισμένα Μνήματα!
“H άρνηση της Αστυνομίας να εισέλθουν στα Φυλακισμένα Μνήματα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στους τάφους των ηρώων του Εθνικοαπλευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, είχε τραγική κατάληξη. Συγκεκριμένα στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στα Φυλακισμένα Μνήματα τα μέλη του ΕΛΑΜ με τη βοήθεια και του αγωνιστή Αυγουστή Ευσταθίου υπήρξε παρεμπόδιση από την αστυνομία με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα. Ντροπή και αίσχος αποτελεί το γεγονός ότι στην προσπάθεια του να κατευνάσει τα πνεύματα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αυγουστής Ευσταθίου κτυπήθηκε ακόμη και με ρόπαλο από αστυνομικούς… ΜΑΧΗ