8/6/17

Σκιάθος: O Π. Ηλιόπουλος για τη μείωση των θέσεων αγκυροβολήσεως στο Λιμένα


Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την επερχόμενη μείωση των θέσεων προσεγγίσεως και αγκυροβολήσεως στο Λιμένα Σκιάθου στα Υπουργεία Ναυτιλίας, Οικονομίας και Τουρισμού.

Το γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους επαγγελματίες ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών ολικής ναυλώσεως. Με βάση τις επικείμενες διευθετήσεις περιορίζεται ακόμη περισσότερο ο χώρος που διατίθεται στον λιμένα για την καθημερινή προσέγγιση και αγκυροβόληση των σκαφών. Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, στις αρχές Μαΐου, διαπιστώνεται πως δεν ενισχύθηκε ο λιμένας Σκιάθου. Για μία ακόμη χρονιά οι επαγγελματίες που έχουν στην κατοχή τους ιστιοπλοϊκά σκάφη, τα οποία εκτελούν ημερήσιες περιηγήσεις στην νήσο, βιώνουν με αγανάκτηση την απαράδεκτη και άδικη μεταχείριση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, παρόλο που προσφέρουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό.

Είναι τραγικό σε έναν από τους πιο ελκυστικούς  τουριστικούς προορισμούς, όπως αυτός της Σκιάθου, να διαδραματίζονται τριτοκοσμικές εικόνες. Και αυτό γιατί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες, περιθωριοποιεί τους ντόπιους επαγγελματίες που έχουν στην κατοχή τους τουριστικά ιστιοπλοϊκά σε έναν πιο μικρό χώρο προσεγγίσεως και αγκυροβολήσεως, όπου είναι πρακτικά αδύνατον  να χωρέσουν 15 σκάφη ημερήσιας ολικής ναυλώσεως.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αιτείται να δοθεί περισσότερος χώρος στον λιμένα της Σκιάθου και για την αγκυροβόληση των σκαφών, ώστε να διασφαλιστεί η αποβίβαση και η επιβίβαση των τουριστών και αφετέρου να ενισχυθούν οι ντόπιοι επαγγελματίες.