26/6/17

Άμεση παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας Ηλιόπουλου για την ανάδειξη του παλαιού βυζαντινού Ναού στις Νηές Σούρπης: «Πολύτιμος θησαυρός η τοπική μας Ιστορία»


Ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Τουρισμού και Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 26/6 ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την ανάγκη προστασίας και διατηρήσεως του αρχαιολογικού χώρου «Αγίας Τριάδας» στις Νηές Σούρπης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του συμβουλίου εισηγήθηκε να αρχίσουν άμεσα οι ενέργειες υποστηλώσεως και προστασίας του βυζαντινού Ναού Αγίας Τριάδας στις Νηές από την αρχαιολογική υπηρεσία Μαγνησίας με στόχο τη διάσωσή του. Η περίφραξη, η εξασφάλιση προσβάσεως στο χώρο και η κατασκευή υποστέγου είναι απαραίτητα για τη διαφύλαξη του μνημείου. Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής αιτείται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του τοπικού συμβουλίου Σούρπης καθώς η ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού αυτού μνημείου του μεσαιωνικού ελληνισμού, θα συντελέσει και στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και της νοτιοδυτικής Μαγνησίας βρίθει αρχαιολογικών θησαυρών.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απευθυνόμενος στα αρμόδια υπουργεία αιτείται να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι ώστε να αρχίσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ιστορική, πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και φυσικά για την διάσωση του βυζαντινού Ναού.