23/2/17

Kαταγγελία Π. Ηλιόπουλου και Ηλ. Κασιδιάρη για το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ Α.Ε: 52.000 ευρώ μηνιαίως ο διευθύνων σύμβουλος!


Το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ Α.Ε ανέδειξαν μέσω κοινής τους Ερώτησης στα αρμόδια υπουργεία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Μαγνησία) και ο Ηλίας Κασιδιάρης (Αττική). Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΑΕΠΙ Α.Ε. εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της εις βάρος των στιχουργών και των συνθετών. Δυνάμει ενός σκανδαλώδους νόμου (2121/93) που φέρει την υπογραφή της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντ. Μπακογιάννη, η ΑΕΠΙ είχε την εξουσία να απομυζεί οικονομικά διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, κλαμπ, καφενεία, κομμωτήρια και γυμναστήρια) και να οδηγεί στη Δικαιοσύνη πολλούς μικροκαταστηματάρχες. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα, η ΑΕΠΙ Α.Ε. είχε τη δυνατότητα να διενεργεί εφόδους στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, ο σκανδαλώδης νόμος Μπακογιάννη προβλέπει ακόμη και δεκαετείς ποινές κάθειρξης για ασήμαντες παραβάσεις, 
 
Ο έλεγχος όμως, που προσφάτως διενεργήθη, επιβεβαίωσε τις υπόνοιες και έφερε στο φως ένα τεράστιο σκάνδαλο:  Ο διευθύνων σύμβουλος και οι συγγενείς του εισέπρατταν 52.000 ευρώ μηνιαίους μισθούς συν bonus, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. έπαιρναν επίσης χρήματα εκτός μισθοδοσίας από το 2011-2014, ποσά που κυμαίνονταν από 6.000 έως 38.000 ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία χορηγούσε δάνεια στο προσωπικό της με εξευτελιστικό επιτόκιο, παρά το ότι, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920, δάνεια προς μέλη του ΔΣ απαγορεύονται. Ενδεικτικά, η εταιρεία χορήγησε δάνειο τον Ιανουάριο του 2014 στον γενικό διευθυντή, μέτοχο και μέλος ΔΣ μέχρι του ποσού των 125 χιλ. ευρώ με επιτόκιο 2%. Επίσης, παρά το ότι έχει εισπράξει τα αντίστοιχα ποσά, η ΑΕΠΙ δεν έχει αποδώσει στους δημιουργούς που εκπροσωπεί πολλά  εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδά της είναι υψηλότερα σε σχέση με τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζημίες ύψους 11,3 εκ. ευρώ.
 
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ. Ηλιόπουλος και Κασιδιάρης ζητούν να καταργηθεί ή να τροποποιηθεί ο νόμος 2121/93 που απομυζεί τους εμπερίστατους Έλληνες καταστηματάρχες και ευνοεί σκανδαλωδώς τα golden boys της ΑΕΠΙ Α.Ε., με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να χρωστούν υπέρογκα ποσά στην ΑΕΠΙ.