23/1/17

O Π. Ηλιόπουλος στο πλευρό των κτηνοτρόφων: Να ενεργοποιηθεί το πακέτο στήριξης «de minimis»


Ερώτηση υπέβαλε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιὠτης Ηλιόπουλος για την ανάγκη αποζημιώσεως των κτηνοτρόφων μέσω της ενεργοποίησης του πακέτου στήριξης “de minimis” για τις καταστροφές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκρίνιας Ιωάννης, και το μέλος του Δ.Σ Τόπας Κων/νος μέσω επιστολής τους ενημερώνουν για τις καταστροφές του κλάδου τους. Σε όλο το Νομό Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Β. Σποράδων, οι κτηνοτροφικές – σταβλικές εγκαταστάσεις και το ζωϊκό κεφάλαιο υπέστησαν μεγάλες πληγές. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της παρατεταμένης χιονοπτώσεως, τα εγκυμονούντα ζώα δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν και αναγκάζονταν να αποβάλουν, ενώ τα νεογέννητα απεβίωναν λόγω του ψύχους. Η γαλακτοπαραγωγή μειώθηκε άνω του 50%.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο βουλευτής Μαγνησίας Π. Ηλιόπουλος παρενέβη άμεσα έχοντας έρθει ήδη σε επαφή με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Η πολιτεία οφείλει να συνδράμει άμεσα τους κτηνοτρόφους και να στηρίξει τον πολύπαθο κλάδο τους, ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική μας Οικονομία, μέσω της ενεργοποίησης του πακέτου στήριξης «de minimis» για ακραίες καταστάσεις.