12/12/14

Παν. Ηλιόπουλος: Ερώτηση για το πρόβλημα στην οδική πρόσβαση στον οικισμό “Μεγάλη Βελανιδιά" Βόλου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα στην οδική πρόσβαση στον οικισμό «Μεγάλη Βελανιδιά Βόλου»

Την ζωή τους κορώνα - γράμματα παίζουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του οικισμού Μεγάλη Βελανιδιά (Καντήραγας) για να εισέλθουν στον οικισμό μέσω της Εθνικής Οδού Βόλου Μικροθηβών αφού δεν υπάρχει στο δρόμο η απαραίτητη συγκοινωνιακή ρύθμιση.

Ειδικότερα σε επιστολή διαμαρτυρίας ο Εξωραϊστικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βελανιδιάς, επισημαίνει ότι ένας οδηγός που διασχίζει την Ε.Ο. Βόλου - Μικροθηβών και θέλει να εισέλθει στον οικισμό τους έχει τρεις εναλλακτικές λύσεις: Να πάει μέχρι την Νέα Αγχίαλο και να γυρίσει πίσω διανύοντας μία επιπλέον απόσταση 20 χλμ. Να επισκεφθεί τον οικισμό δια θαλάσσης, ή να παίξει τη ζωή του και των συνεπιβατών του κορώνα γράμματα και παρανομώντας να εισέλθει στον οικισμό παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή.


Και ενώ έχουν γίνει εκκλήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές, εντούτοις δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Μεγάλη Βελανιδιά  να είναι αποκλεισμένη οδικώς και να είναι εκτεθειμένη στα ακραία καιρικά φαινόμενα Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν εξ΄ αιτίας αυτού του προβλήματος, έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Γιατί ενώ το πρόβλημα της πρόσβασης στην Μεγάλη Βελανιδιά, είναι γνωστό , δεν έχει επιλυθεί  μέχρι σήμερα;
Γιατί θα πρέπει οι οδηγοί και οι κάτοικοι της περιοχής να υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή;
Γιατί ενώ σε άλλες περιπτώσεις δαπανώνται τεράστια ποσά για τεχνικά έργα και για νέα διόδια, δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα της Μεγάλης Βελανιδιάς;
Θα υπάρξει κάποια λύση του προβλήματος, προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές;

Αθήνα, 11/12/2014
Ο Ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ