16/9/13

Ερώτηση για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία

Ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σε διαθεσιμότητα και οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών Σχολείων»

Ακόμα μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα για τους μαθητές ειδικής αγωγής. Ο νόμος 4172/2013, θέτει σε εργασιακή εφεδρεία 26 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής με μόνιμη οργανική θέση στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) ειδικοτήτων διεθνώς αναγνωρισμένων για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, όπως κεραμιστές, χειροτέχνες, πηλοπλάστες, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι οι συγκεκριμένες ειδικότητες δεν θα καταργούνταν.
Οι ειδικότητες αυτές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για τα άτομα με αναπηρία, καθώς τους παρέχονται επαγγελματικές δεξιότητες οι οποίες τους προετοιμάζουν με εφόδια για ψυχοκοινωνική και επαγγελματική ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Η απαξίωση της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία αποδεικνύει την παντελή απουσία κράτους πρόνοιας και μετατρέπει τους μαθητές με αναπηρία σε παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να άρουν το μέτρο της διαθεσιμότητας για τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς εξειδικευμένων ειδικοτήτων που υπηρετούν σε σχολεία ειδικής αγωγής; Θα στελεχωθούν τα σχολεία ειδικής αγωγής με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό;

Αθήνα, 09/09/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ