25/1/16

Kαταγγέλουμε την κατάπτυστη δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. Βόλου


Σε μια ωμή και προκλητική ενέργεια απαξιώσεως των στοιχειωδών αρχών των δημοκρατικών θεσμών, προέβη το Σάββατο 23/1 o Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με αφορμή την προσέλευση του βουλευτή Μαγνησίας, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην ενημέρωση φορέων που είχε προγραμματισθεί στο Επιμελητήριο Βόλου για το ασφαλιστικό ζήτημα.
Αρχικώς απεχώρησε ο γνωστός θεατρίνος «βουλευτής» του ΚΚΕ, λόγω παρουσίας των εκπροσώπων του Λαϊκού Συνδέσμου (είναι γνωστές οι συμπλεγματικές τους εμμονές). Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, απολογούμενος για τον αποχωρήσαντα σταλινιστή βουλευτή, ανερυθριάστως (σαν να αποτελεί δικό του τσιφλίκι το ασφαλιστικό ζήτημα), ανέφερε ότι πράγματι κάλεσε μόνο τους 5 βουλευτές του «συνταγματικού» τόξου και όχι το βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Αλήθεια, από ποια αρμοδιότητα απορρέει και πως νομιμοποιείται ο συγκεκριμένος να επιλέγει ποιους εκπροσώπους του ελληνικού λαού θα καλεί σε ενημέρωση φορέων και ποιους όχι; Σε ποια δημοκρατία πιστεύει; Η υποκρισία και οι φασίζουσες αυτές συμπεριφορές είναι καταφανείς, προκλητικές και κυρίως αυτός θα έπρεπε να αισχύνεται για τη δημόσια δήλωσή του περί ηθελημένου και συνειδητού αποκλεισμού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είναι δημοκρατικώς εκλεγμένος και εκπροσωπεί τους πολίτες της Μαγνησίας. Οι υποκριτικές και προκλητικές αυτές τακτικές δεν συνάδουν επ’ ουδενί με τις ισχύουσες συνταγματικές και δημοκρατικές αρχές, ούτε εναρμονίζονται με την ιδιότητά του, μέσω της οποίας δήθεν υπηρετεί την έννομη τάξη και το Δίκαιο. Συνιστούν τακτικές πολιτικής ανεντιμότητας.
Όλη η ουσία όμως της διαβόητης αυτής τοποθέτησης έγκειται στο γεγονός ότι οι προσκεκλημένοι βουλευτές του «συνταγματικού» τόξου ήταν αυτοί που ψήφισαν στις 14 Αυγούστου με χέρια και πόδια τη μνημονιακή σύμβαση, της οποίας συστατικό στοιχείο είναι και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ζήτημα! Ενώ αυτός που δεν προσεκλήθη και καταψηφίζει ασυζητητί το εν λόγω κατάπτυστο νομοσχέδιο, είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος! Έτσι ερμηνεύεται από κάποιους κύκλους η ανάγκη λαϊκής αντίστασης στα εθνοκτόνα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης. Ας είναι. Μπορεί ο κ. Γαϊτάνης να συναγελάζεται με όποιους συστημικούς και μνημονιακούς αρουραίους επιθυμεί. Δεν νομιμοποιείται όμως, να καταχράται τη θέση που κατέχει, και μαζί με τον μνημονιακό συρφετό, να καπηλεύονται και να οικειοποιούνται τους Αγώνες του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού, ο οποίος και περιφρονείται εμφανώς.