23/11/12

Δελτίο τύπου Χ.Α. Τρικάλων‏: Η μνημονική θηλιά πνίγει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας


Η τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον νομό μας. Περισσότεροι από 25 χιλιάδες Tρικαλινοί υπέβαλαν αιτήσεις  για δωρεάν τρόφιμα από το αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αριθμός εξωπραγματικός για τα δεδομένα της περιοχής μας, μιας περιοχής κατά βάσιν αγροτικής και κτηνοτροφικής, που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον, αυτάρκης ως προς την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων της.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, να αντιμετωπίζουν επισιτιστικά και βιοποριστικά προβλήματα. Η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για τον νομό μας αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Αντιθέτως, φτάσαμε στο σημείο σήμερα, η παραγωγή αυτή να έχει μειωθεί δραματικά και να μην επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εσωτερικών μας αναγκών.

Αυτή είναι "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονταν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις. Αυτές είναι οι «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» που προβλέπουν τα μνημόνια των διεθνών τοκογλύφων και που εκτελούν πειθηνίως οι συγκυβερνώντες. Εξαθλίωση, ανεργία, πείνα και αυτοκτονίες.

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Τ.Ο Τρικάλων