29/10/12

Ομιλία για την επέτειο του «Οχι» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Τρικάλων


 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, παρουσία δεκάδων υποστηρικτών  και φίλων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Τρικάλων, ομιλία μ' αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ». Παράλληλα λειτούργησε στα γραφεία μας έκθεση τύπου της εποχής. Στην ομιλία από τους εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης εξιστορήθηκαν όλα τα γεγονότα γνωστά και άγνωστα, που οδήγησαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Τονίστηκε ότι για την εποποιία των βουνών της Πίνδου, πρωτεργάτης και «Πατέρας της Νίκης» όπως δικαίως ονομάστηκε, ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς, που κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να οργανώσει ένα αξιόμαχο στράτευμα με υψηλό ηθικό και αυταπάρνηση για το καθήκον. Κάτι που δεν κατόρθωσε καμία κυβέρνηση προ της 4ης Αυγούστου 1936. Επίσης, στρατηγικής σημασίας ήταν και τα οχυρωματικά - αμυντικά έργα που κατασκεύασε το καθεστώς στη βόρειο Ελλάδα για την αποφυγή του κινδύνου εισβολής (γεγονός που έγινε), την γνωστή «Γραμμή Μεταξά». Ειδική μνεία έγινε στις γυναίκες της Πίνδου που η συνεισφοράς τους στον αγώνα ήταν τεράστια.

Έγινε αναφορά σ' όλους τους μύθους που εντέχνως δημιούργησε το ΚΚΕ και οι παραφυάδες του, τότε και σήμερα και μέσω αυτών διεκδικούν δάφνες "αντίστασης"... Δεν γίνεται σήμερα οι πολιτικοί απόγονοι του τότε ενιαίου ΚΚΕ να ομιλούν για αντίσταση, όταν είναι γνωστό ότι, η ηγεσία τους μέσω του έγκλειστου αρχηγού τους στη φυλακή (Ν. Ζαχαριάδη), καλούσε μέσω δύο επιστολών προς τους Έλληνες στρατιώτες που πολεμούσαν ηρωικά και κάτω από αντίξοες συνθήκες στα βουνά της Β. Ηπείρου, να λιποτακτήσουν γιατί «ο πόλεμος είναι φασιστικός και κατακτητικός». Το ΚΚΕ εξάλλου,  ήταν απολύτως πιστό στις αποφάσεις της Σοβ. Ένωσης, καθώς ίσχυε την περίοδο εκείνη ακόμα (1940) το σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ ανάμεσα στις δυνάμεις του Άξονα και τη Ρωσσία...

Τέλος, έγινε και παραλληλισμός του τότε με το σήμερα και τονίστηκε ο τρόπος με τον οποίο αντιστάθηκε στις ξένες επιβουλές ένας μεγάλος Ηγέτης, εν συγκρίσει με τα σημερινά ανδρείκελα των Αθηνών και πως αντιμετώπισαν μια άλλη επίθεση, πιο ύπουλη αυτή τη φορά, την οικονομική, από τους διεθνείς τοκογλύφους. Εύλογα, λοιπόν, βγαίνει το συμπέρασμα ότι, τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες!

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10
Τρίτη και Σάββατο, 7-10 μ.μ.