31/10/12

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

      Για ακόμη μία φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά και τακτική του Διοικητή του  Νοσοκομείου Βόλου κου Ζαχαρόπουλου.

      Δυστυχώς η απέχθεια  που έχει στην κριτική και σε ‘όποιον την εκφράζει ή τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη από τη δική του, ειδικά όταν είναι και συνδικαλιστής, τον οδήγησαν σε μια άστοχη μεθόδευση κατά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων.

       Η λίστα προγραφών που άνοιξε ο κ. Ζαχαρόπουλος με την άδικη δίωξη του Λεωνίδα Αναστασίου πρώην προέδρου του Συλλόγου μας, καθώς και άλλων συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνει πλέον και την νυν πρόεδρο Φούλη Τσιώμου. Βέβαια αυτή τη φορά απέφυγε να κατασκευάσει ανύπαρκτα παραπτώματα και προσέφυγε σε ένα απίθανης έμπνευσης  τέχνασμα.

      Για να την ταλαιπωρήσει και να της βάλει προσκόμματα στην συνδικαλιστική της δράση εμπνεύστηκε την επανατοποθέτηση προϊσταμένων, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και αιτία και χωρίς να ενδιαφέρεται καν για τις συνέπειες στη λειτουργία σημαντικών τμημάτων του νοσοκομείου (π.χ.κεντρική αποστείρωση, εξωτερικά ιατρεία).

      Πιθανότατα να είχε συγκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις κατά της προέδρου αν είχε προχωρήσει σε μία ευρεία ανακατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων προς όλους τους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων εφόσον βέβαια υπήρχε και κάποιος σοβαρός λόγος. Φαίνεται   όμως  ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή πως  η ανακατανομή αφορά μόνο δύο προϊστάμενες, μία εκ των οποίων είναι η πρόεδρος του συλλόγου μας, και ότι άλλος είναι ο στόχος και η επιδίωξή του.

   Τον ενημερώνουμε ότι παρά την όποια πρόσκαιρη ταλαιπωρία μπορεί να προκύψει από αυτήν την απόφασή του δεν μπορεί να καμφθεί η αγωνιστική μας διάθεση γιατί το δικαίωμα να μιλάμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα το έχουμε κατακτήσει με την καθαρότητά μας, την εργατικότητα μας και τον επαγγελματισμό μας, τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον, σε όποια καθήκοντα μας αναθέτει η υπηρεσία μας.

   Λυπούμαστε μόνο πραγματικά γιατί ένα σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από τις άοκνες προσπάθειες της προϊσταμένης και προέδρου μας καθώς και των εργαζομένων αυτών των τμημάτων που κατά γενική ομολογία αναβάθμισαν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών δίνοντας μέχρι και πρώτο πανελλήνιο βραβείο στο νοσοκομείο μας για πρώτη φορά, αναδεικνύοντας τμήματά του ως πρότυπα λειτουργίας.

   Οι εμμονές και η εκδικητικότητα κάποιων ανθρώπων προσπαθεί να  το  ακυρώσει.

                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                        O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΩΜΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ               ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ