12/12/11

Πατέρα τι θα πει κατσαπλιάς;

Αγαπητοί αγωνιστές της Χρυσής Αυγής, ίσως να έχετε και εσείς το δημοσίευμα της εφημερίδος ΒΗΜΑ της Κυριακής, για τα κόλπα που μετέρχονται οι Αλβανέζοι, προκειμένου με νομιμοφανείς και άλλους τρόπους, να κερδίζουν χρήματα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Εγώ με αυτά που διάβασα στη σελίδα 20, ΒΗΜΑανάπτυξη, ΓΝΩΜΕΣ - ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ……(σας παραθέτω το δημοσίευμα) δεν το πίστευα.

...τα κόλπα...

* * Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγµα µιας Αλβανίδας που λαµβάνει το επίδοµα ανεργίας από τον ΟΑΕ∆ ενώ κατοικεί στην πατρίδα της. Η κυρία λοιπόν δουλεύει κάθε καλοκαίρι ως εποχική εργαζόµενη και τον Σεπτέµβριο γράφεται στο ταµείο ανεργίας. Στη συνέχεια φεύγει για την Αλβανία, όπου ζουν ο άντρας της και τα παιδιά της. Επειδή όµως πρέπει να έρχεται η ίδια κάθε µήνα για να εισπράττει το επίδοµα ανεργίας και ο ΟΑΕ∆ ελέγχει από το διαβατήριο αν κατοικεί µόνιµα στην Ελλάδα, αυτή δήλωσε απώλεια του διαβατηρίου της και της εξέδωσαν νέο οι αλβανικές αρχές. Ετσι µε το ένα διαβατήριο ταξιδεύει κάθε µήνα και µε το άλλο εισπράττει το επίδοµα ανεργίας από τον ΟΑΕ∆ και ούτε γάτα ούτε ζηµιά... ΄ Με το ίδιο κόλπο του διπλού διαβατηρίου αρκετές ετοιµόγεννες Αλβανίδες που έχουν είτε αυτές είτε ο σύζυγός τους ασφαλιστικά δικαιώµατα στην Ελλάδα, όταν πλησιάζουν οι ηµέρες του τοκετού, κάνουν ένα ταξιδάκι στη χώρα µας και κλείνουν θέση σε ελληνικά δηµόσια – φυσικά – µαιευτήρια. Από τη µια, τα παιδάκια που γεννιούνται επί ελληνικού εδάφους παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα, µε τα όποια µελλοντικά οφέλη, και από την άλλη οι γονείς τους εισπράττουν επιδόµατα από το ελληνικό κράτος. * *

...και το δίπορτο

* * Θα µου πείτε: Ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι µε τα πηγαινέλα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έναν ακόµη λόγο να µας επισκέπτονται. Ερχονται να εισπράξουν και τα ενοίκια από τα σπίτια που νοικιάζουν και τα οποία έχουν αγοράσει στην Ελλάδα εκµεταλλευόµενοι τα άτοκα δάνεια που έλαβαν από τον ΟΕΚ. Τα δικαιώµατά τους, λοιπόν, τα ξέρουν καλά. Ξέρουν όµως και τους τρόπους να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους. Ετσι, λοιπόν, αρκετοί αλλοδαποί που είχαν αγοράσει αυτοκίνητα στη χώρα µας σπεύδουν να τα επαναταξινοµήσουν στις πατρίδες τους. Αντικαθιστούν, δηλαδή, τις ελληνικές πινακίδες µε αυτές της χώρας τους προκειµένου να γλιτώνουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας που θα πλήρωναν εδώ. Ετσι συνεχίζουν να κυ-κλοφορούν στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν... * *

Για να φτάσει το ΒΗΜΑ να τα γράφει, φανταστείτε τι γίνεται στην πραγματικότητα. Εγώ σαν εκπαιδευτικός, αντιμετωπίζω καθημερινά την ακούσια (αθέλητη) άρνηση τους στην απόκτηση παιδείας. Είναι κάτι που τους βγαίνει σαν ένστικτο. Παρακαλώ αν θέλετε, δημοσιεύστε την επιστολή μου στο ιστολόγιο σας. Εγώ σας θεωρώ την τελευταία μας εμπιστοσύνη.

ΑΠΟ: Αγ. Δ. , εκπαιδευτικός από Λάρισα.

Σχόλιο Χρυσής Αυγής: Σας ευχαριστούμε για το e-mail σας. Συμφωνούμε απολύτως. Τα είπατε σχεδόν όλα. Πράγματι είδαμε το δημοσίευμα. Η κατάσταση είναι έτσι όπως τα λέτε. Εμείς απλώς δώσαμε τον τίτλο της αναρτήσεως.