26/10/11

Περιπολίες πολιτών και στην Αγριά για αποτροπή κλοπών

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Αγριάς από τα κρούσματα κλοπών και ληστειών στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά τη ληστεία στην περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, που οι άγνωστοι δράστες αφού τους ακινητοποίησαν έκλεψαν ποσό 4000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά που φορούσε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Κάποιοι από αυτούς οργανώνονται για να δημιουργήσουν ομάδες περιπολίας, που ελπίζουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στους επίδοξους κακοποιούς. Τις επιφυλάξεις του για το πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι ομάδες, εκφράζει ο αντιδήμαρχος Αγριάς κι Αρτέμιδας Ν. Στόικος, ο οποίος τους συμβουλεύει να ζητήσουν και τη βοήθεια της αστυνομίας. Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζει μία ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των κατοίκων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες με την αστυνομία.

«Ό,τι γίνει θα πρέπει να είναι νόμιμο. Μια περιπολία για μένα σημαίνει να παρατηρήσω κάτι ύποπτο, είτε αυτοκίνητο, είτε άτομα και να ενημερώσω την αστυνομία. Τίποτε παραπάνω» τόνισε. Ανέφερε ότι μεταξύ των πολιτών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί που γνωρίζουν από οργανωτικά θέματα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά. «Δυστυχώς όλες οι ημιαστικές περιοχές γίνονται τελευταία στόχος των κακοποιών, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα χτυπήματα σε διαμερίσματα στις πόλεις και προτιμούν τις αγροτικές περιοχές και κυρίως οικίες που ζουν ηλικιωμένα άτομα. Στον Άγιο Λαυρέντιο οι ηλικιωμένοι κάτοικοι μου έλεγαν ότι είναι τόσο θορυβημένοι που προτιμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε να ζήσουν κοντά στα παιδιά τους στην πόλη.

Υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας και ίσως οι περιπολίες μπορούν να προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους। Ειδικά στις δημοτικές κοινότητες Αγριάς κι Αρτέμιδας, όπου η μεν πρώτη εποπτεύεται διοικητικά από το Τμήμα Περιφέρειας στον Άνω Βόλο και η δεύτερη από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών».

This Is Volos


Σχόλιο δικό μας: Όταν ο Γενικός Γραμματέας του Κινηματός μας, Ν. Μιχαλολιάκος, είπε κάτι ανάλογο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου πέρυσι, για να αποτρεπεί η εγκληματικότητα, ο τελευταίος άρχισε να γελάει ειρωνικά. Αυτό είναι το ποιόν τους κύριοι. Γελούν με τα προβλήματα του Λαού. Και όπως τόνισε και ο συναγωνιστής στην εκπομπή του, αυτός μπορεί να γελούσε, δε γελάνε όμως ούτε στη Κυψέλη, ούτε στον Αγ. Παντελεήμονα όυτε αλλού όπου καθημερινώς αλλοδαποί εγκληματούν. Στη Μαγνησία, περιοχές που έχουν εφαρμόσει αυτή την τακτική περιπολιών είναι μεταξύ των άλλων και ο Αλμυρός, η Αμαλιάπολη..και η Αγριά Βόλου...