27/10/11

ΚΛΕΙΝΕΙ Η 110 ΠΜ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ;


Το θέμα, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατιωτικές μονάδες, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος που πληρώνουν στη ΔΕΗ, έχει και συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού κ. Κ. Σπηλιόπουλου, εκτός των άλλων, εξετάστηκε και το κλείσιμο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα και η μετατροπή της σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Μάλιστα, άλλες πηγές κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση που το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η πολεμική αεροπορία εφαρμόζει, ήδη, ένα σχέδιο «Καλλικράτης» με συγχώνευση μονάδων και αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε, που πριν δύο μήνες ανέστειλε την λειτουργία της η 346 Μοίρα στη Λάρισα, με τα αεροσκάφη τα οποία άνηκαν στη δύναμη της, να μεταφέρονται στην 111 ΠΜ της Ν. Αγχιάλου. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η μεταφορά των πυροσβεστικών αεροσκαφών από την βάση της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο της Ελευσίνας.

Ένας σημαντικός λόγος που προκρίνεται το κλείσιμο της 110 ΠΜ, είναι ο πολύ παλιός κτιριακός εξοπλισμός του στρατοπέδου, σε σχέση με άλλες μονάδες της αεροπορίας που ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Στην περίπτωση που το σχέδιο προχωρήσει, γιατί στην Ελλάδα οι αποφάσεις αλλάζουν πολύ γρήγορα, τότε, το πιο πιθανό είναι, οι δύο πολεμικές μοίρες, 337 και 348, που έχουν απομείνει στη Λάρισα, να συγχωνευτούν με άλλες, στην μονάδα του Αράξου της Πελοποννήσου.

http://www.thessalianews.gr

Αστέριος από Τομέα Λάρισας