19/12/10

10η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας

Χίλιοι και πλέον φίλοι και μέλη της Χρυσής Αυγής έδωσαν το παρόν στην καθιερωμένη εορτή του Μετώπου Νεοτου Κινήματος. Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερο νόημα, καθώς ήταν η πρώτη μετά τη μεγάλη επιτυχία στις δημοτικές εκλογές. Κυρίως όμως, γιατί πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τα γενέθλια της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε την πορεία της πριν από ακριβώς 30 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1980.

Σε έναν εξαιρετικό χώρο – μέχρι χθες παραμελημένο, που διαμορφώθηκε όμως άριστα για τις ανάγκες της εκδήλωσης – οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Εκθέσεις φωτογραφίας από τις δραστηριότητες της νεολαίας, περίπτερα του περιοδικού Αντεπίθεση, του βιβλιοπωλείου Νέα Σπάρτη, της Φάλαγγας, καθώς και ένας άρτια οργανωμένος χώρος εστίασης με ποτά και αναψυκτικά. Η προσέλευση των συναγωνιστών έγινε μαζική μετά τις 6 το απόγευμα. Την προγραμματισμένη ώρα έναρξης ο χώρος του Άλσους Στρατού είχε γεμίσει ασφυκτικά.

Το πρώτο μέρος της εορτής περιλάμβανε χαιρετισμούς εκ μέρους των παλαιών Στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Τον λόγο έλαβαν αρχικά παλαιοί συναγωνιστές(μεταξύ των οποίων και μέλη της ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ομάδας της Χρυσής Αυγής) με παρουσία δεκαετιών στο Κίνημα. Εκ των ομιλητών και ο Συναγωνιστής Κουδούνας Θεόδωρος. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου του Μετώπου Νεολαίας και τις καθιερωμένες βραβεύσεις των μελών που ξεχώρισαν για την αγωνιστική τους παρουσία τη χρονιά που πέρασε.

Τελευταίος ομιλητής ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα χαιρέτισε την αγωνιστικότητα του Μετώπου Νεολαίας και ξεκαθάρισε πως η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του Κινήματος, αλλά και της Πατρίδας μας. Με αφετηρία την πόλη των Αθηνών έχει ξεκινήσει μία πολύ δυναμική πορεία, που στόχο έχει την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την χώρα και την μετατροπή της σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Δύο μεγάλα ραντεβού κλείστηκαν με κάθε παρευρισκόμενο, συμπτωματικώς και τα δύο για την 29η ημέρα του μήνα που διανύουμε και του επόμενου.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε τηλεοπτικό υλικό από τις πρόσφατες πολιτικές μας δραστηριότητες, αλλά και την προεκλογική περίοδο. Την παράσταση όμως έκλεψε το «εθνικιστικό δελτίο ειδήσεων» – μία πρωτότυπη ματιά στην επικαιρότητα – που προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού και απέσπασε ατελείωτο χειροκρότημα. Στο διάλειμμα που ακολούθησε, στη γραμματεία που λειτουργούσε στην είσοδο του χώρου, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες νέοι φίλοι της Χρυσής Αυγής για να εγγραφούν επίσημα στο κόμμα και να λάβουν κάρτες υποστηρικτών.

Το κλίμα ήταν ήδη θερμό και οι συνθήκες κατάλληλες για να ξεκινήσει το μουσικό μέρος της βραδιάς με τη συμμετοχή ελληνικών white power συγκροτημάτων. Πρώτοι επί σκηνής οι Αθηναίοι Der Sturmer, που με τον επιθετικό και σκληρό black metal ήχο τους ξεσήκωσαν τη νεολαία. Ειδικά στο κομμάτι «Μεγάλη Ελλάς» επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ακολούθησαν οι Θεσσαλονικείς Pogrom σε ρυθμό hardcore και με 100% ελληνικό στίχο. Από ένα σημείο και μετά, όλο το κοινό τραγουδούσε μαζί με τον τραγουδιστή και ο χώρος μπροστά στη σκηνή είχε γίνει απλησίαστος. Χαμός με τα τραγούδια «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» και «Όταν περνούν Εθνικιστές», που αφιερώθηκε εξαιρετικά στη νεολαία της Χρυσής Αυγής.

Η βραδιά έκλεισε με τους όλους τους συγκεντρωμένους σε στάση προσοχής να τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος. Η ευχή όλων από καρδιάς ήταν μία: «Του χρόνου διπλάσιοι και πολύ πιο δυνατοί!».

Η. Κ.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος