20/11/08

ΠΕΡΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ - Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ: ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ


«Βαλτοπέδιον» ηθικό και πολιτικό – Πολλή πληροφόρηση Σημαίνει… Καθόλου πληροφόρηση! Περιέργεια –> Γνώση(;) –> Κορεσμός –> Ανοσία στην διαφθορά.

ΠΕΡΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ - Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ: ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ
Η ιστορία έχει απ’ όλους! Έχει καθώς λένε υπουργούς. Δύο μέχρι τώρα έχουν παραιτηθεί με αφορμή την υπόθεση. Έχει έναν ηγούμενο businessman με άμεσο υφιστάμενό του έναν πρωτογέροντα πρώην ΚΝίτη. Έχει μεγαλοεπιχειρηματίες του real estate, έναν δικηγόρο που είχε κατηγορηθεί για παράνομες υιοθεσίες, έναν πρώην τραγουδιστή λαϊκών κέντρων, έναν ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων, μία χορεύτρια oriental και πάει λέγοντας… Αντί για σκάνδαλο θα μπορούσε να είναι… τσίρκο! Ή λαϊκό ανάγνωσμα τύπου «Ρομάντσο» ή «Φαντάζιο» ή μάλλον ακριβέστερα με ΜΑΣΚΑ ή ΜΥΣΤΗΡΙΟ. Είναι όμως η δημόσια ζωή της χώρας! Να την χαιρόσαστε δημοκράτες!

Ειλικρινά παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων κάθε βράδυ έχω εφιάλτες και έτσι αποφάσισα προ πολλών ημερών να διακόψω την παρακολούθησή τους. Τι νέο έχουν να μου πουν; Μήπως και δεν ξέρω σαν Χρυσαυγίτης σε ποια κοινωνία ζω και ποιοι εξουσιάζουν την Πατρίδα μου; Μήπως είναι η πρώτη φορά, που ακούμε ατέλειωτες συζητήσεις στα κανάλια για σκάνδαλα; Και τι έγινε με όλα αυτά; Τίποτε, όπως δεν πρόκειται να γίνει τίποτε και με αυτό… Άλλωστε, ο ηγούμενος ίδια και απαράλλαχτα με τον παλαιό καλόγηρο που πήγαινε να αγοράσει ζυμαρικά που του φώναζε ο συνάδελφός του «Ακάκιε και να προσέχεις τα μακαρόνια να είναι ΜΙΣΚΟ», έχει δέσει καλά τον γάιδαρό του(ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΑΣΟΚ) από την εποχή ακόμη που η Μιμή εκτός από τις ξεματιάστρες, τον χρησιμοποιούσε για να φέρει στην Αθήνα σε λαϊκό προσκύνημα την Τίμια Ζώνη, προκειμένου να γίνει καλά ο Ανδρέας!

Κτηματομεσίτες, ένας ηγούμενος σε ένα μοναστήρι με έναν ξενώνα γεμάτο μάρμαρα και πολυτέλεια, που αντάλλαξε μια λίμνη ή λιμνοθάλασσα (ακόμη δεν το έχουν βρει…), που είχε μέσα γαύρο λες και είχε μαργαριτάρια, λες και είχε θαμμένο τον θησαυρό των Ίνκας, τον αντάλλαξε με εκατοντάδες στρέμματα οικοδομήσιμης γης και ένα πολυώροφο κτίριο πολυτελούς κατασκευής σε κεντρικό σημείο των Αθηνών! Υπουργοί, που… εξομολογούντο, πολιτικοί που δεν ξέρουν ακόμη τι έγινε και από κοντά η κομπανία, να μη επαναλάβουμε, χορεύτριες οριεντάλ κλπ., κλπ. και οι ειδήσεις στα δελτία των οκτώ να μη τελειώνουν με τον Τράγκα σε ύφος Ντον Κορλεόνε να κάνει παρομοιώσεις με σύφιλες και πανούκλες, τον Βερύκιο ως νέο Ντ’ Αρτανιάν οργισμένο να ωρύεται και η ιστορία να συνεχίζεται. Γιατί συνεχίζεται; Πολλή πληροφόρηση σημαίνει… καθόλου πληροφόρηση! Και όταν τον πρήζεις κυριολεκτικά τον κόσμο βαριέται από ένα σημείο και πέρα, αηδιάζει και κλείνεται στο καβούκι του.

Ε, λοιπόν, όχι! Υπάρχουν και κάποιοι που τα κάνουν όλα «σούμα» και διαγράφουν τα πάντα (ΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!) τα σχετικά με τον βάλτο με ένα πελώριο Χ. Όλα όσα συσχετίζονται με αυτόν τον ηθικό και πολιτικό βάλτο. Διαγράφουν και προχωρούν.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος