16/11/08

Μεγάλη Πατριωτική διαδήλωση στο Βόλο







Με αφορμή την 25η επέτειο της δημιουργίας του ψευδοκράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας Β.Κύπρου, πραγματοποιήθηκε αντικατοχική πορεία από την Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου και από την Ένωση Κυπρίων Ν.Μαγνησίας. Με μια μαζική διαδήλωση οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν έντονα την ύπαρξη του ψευδοκράτους καθώς καθώς και την παραμονή των τούρκων στο νησί για 34 και πλέον χρόνια. Η πορεία ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κατέληξε στην Πλ.Ελευθερίας. Σε όλη της τη διαδρομή αποσπούσε ένθερμα χειροκροτήματα και τα μπράβο των περαστικών την ώρα που δονούσαν την ατμόσφαιρα τα συνθήματα "Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο" - "Ελλάς Κύπρος Συμπαράταξη" - "Τα σύνορα μας είναι στη Κερύνεια". Η πορεία έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Στην πορεία συμμετείχε με αυτόνομη παρουσία ο Πυρήνας της Χρυσής Αυγή Βόλου, καθότι δεν συμφωνούμε με τη κομματική δράση των φοιτητών της Προοδευτικής του ΑΚΕΛ που με τη δράση του Χριστόφια κινδυνεύει να γίνει η Κύπρος από κράτος κοινότητα, αλλά ούτε με την Πρωτοπορία του ΔΗΣΥ που ήταν υπέρ του προδοτικού σχεδίου Ανάν.
Αρνούμαστε αποφασιστικά οιανδήποτε λύση υπό τη σκιά της τουρκικής βίας και κατοχής. Απορρίπτουμε εκ προοιμίου κάθε συζήτηση, κάθε υποχώρηση ή παραχώρηση που οδηγεί στο νέο αίσχος της λεγόμενης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Οι πολιτικοί στόχοι της τουρκικής εισβολής μέσω των ενεργειών της κατοχικής τουρκικής και τουρκοκυπριακής διοίκησης, δεν θα περάσουν.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ο σκοπός ένας και μοναδικός : H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ.

Αναρτήθηκε από Σπάρτακος