16/5/18

O Π. Ηλιόπουλος για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και των Κέντρων Υγείας.

Επισημαίνει ότι στην ουσία υπάρχει κάλυψη του 50% των θέσεων γιατρών και νοσηλευτών με το μεγαλύτερο πρόβλημα να επικεντρώνεται στην εκτέλεση των εφημεριών διαφόρων κλινικών και την κάλυψη των Σαββατοκύριακων, καθώς και τη μετακίνηση ιατρών για να καλύπτουν θέσεις όπου χρειάζεται. Καθώς και στα Κέντρα Υγείας Αλοννήσου, Αλμυρού, Βελεστίνου, Ζαγοράς,  Σκιάθου, Σκοπέλου, και Αργαλαστής, υπάρχουν ελλείψεις σε παιδίατρο, νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρων, προσωπικό για τα μικροβιολογικά/βιοχημικά εργαστήρια, οδοντίατρου, και γενικού ιατρού. Αποτέλεσμα αυτών η δημιουργία επεισοδίων μεταξύ των συγγενών ασθενών και γιατρών ή νοσηλευτών στα επείγοντα, επεισόδια που συμβαίνουν συχνά το τελευταίο διάστημα και από καθαρή τύχη και ψυχραιμία των γιατρών δεν υπήρξε τραυματισμός. 

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής ρωτά ποιες αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν, και ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν επειγόντως ώστε, να πληρωθούν τα κενά σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό διοικητικό και λοιπό προσωπικό ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και αξιοπρεπής παροχή περίθαλψης.