26/4/18

Eνάντια στη καύση «RDF» η Χρυσή Αυγή σταθερά εδώ και 2 έτη – Ο βουλευτής Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που ζήτησε επιδημιολογική μελέτη


Η μοναδική πολιτική δύναμη που επέστησε τη προσοχή των αρμοδίων για τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου στο Βόλο και γενικώς για την άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία καύση «RDF», ήταν η Χρυσή Αυγή.
Η αρχική παρέμβαση έγινε δύο χρόνια πριν, στις 21/7/2016, όταν, μέσω καίριας ερωτήσεώς του στο υπουργείο Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς τα ποσοστά καρκίνου είναι ανησυχητικά υψηλά. Η απάντηση που λάβαμε, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ήταν άκρως σκανδαλώδης και προκλητική, αντιβαίνουσα τις ισχύουσες θεσμικές και κοινοβουλευτικές αρχές. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι δεν … συνδιαλέγονται με τη Χρυσή Αυγή λόγω πολιτικών διαφορών!
Έπειτα από μερικούς μήνες, όταν το θέμα ανήλθε πάλι στην επικαιρότητα, καθώς και το ζήτημα της καύσεως RDF, τα στελέχη του κυβερνητικού μορφώματος έσπευσαν να «επιληφθούν» δήθεν της καταστάσεως, ενδυόμενοι το μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας και αντιλαμβανόμενοι φυσικά το πολιτικό όφελος.  O βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, επανήλθε εκ νέου με νέα ερώτηση στο υπουργείο Υγείας στις 17/3/2017, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία για τις καρκινογόνες ουσίες που θα εκλύονται αν τελικά η ΑΓΕΤ προχωρούσε στη καύση RDF.
Σήμερα το πρόβλημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Χρυσή Αυγή συνεπής στη θέση της, θέτοντας την προάσπιση της υγείας του ανθρώπου στην ύπατη βαθμίδα των προτεραιοτήτων, αντίκειται ρητώς στην καύση σκουπιδιών (RDF και SRF). Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι η καύση σκουπιδιών απειλεί τη δημόσια υγεία και συνιστά ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την ζωή και την υγεία δεκάδων χιλιάδων πολιτών.