21/3/17

ΟΧΙ στην καύση του RDF στην ΑΓΕΤ - Όταν είχαμε ζητήσει επιδημ/κή έρευνα πέρυσι, οι συριζαϊοι αδιαφόρησαν! Τώρα δήθεν κόπτονται για τη δημόσια υγεία…



Με νέα ερώτηση επανήλθε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για την ανάγκη εκπονήσεως επιδημιολογικής έρευνας, λόγω των ιδιαιτέρως ανησυχητικών αυξημένων κρουσμάτων καρκίνου στο Βόλο, καθώς η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η οικολογική αντίληψη καταλαμβάνουν καίρια θέση στο πρόγραμμα του Κινήματος.

Την αρχική παρέμβαση μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε κάνει η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Ιούλιο για να απαντήσουν οι ανεκδιήγητοι εκπρόσωποι του Υπ. Υγείας ότι δεν … συνδιαλέγονται με τη Χρυσή Αυγή λόγω πολιτικών διαφορών! Αυτό θεμελιώνει τεράστιες ευθύνες της κυβερνήσεως, καθώς αντανακλά το πραγματικό αντι-ανθρωπιστικό, έμφορτο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και ιδεοληψιών, χαρακτήρα του συριζαίϊκου μορφώματος. Tώρα βέβαια που ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της καρκινογόνας καύσεως του “RDF”, έσπευσαν δήθεν να «παρέμβουν» και παριστάνουν τους «ευαισθητοποιημένους». Ας τους πει κάποιος ότι το υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι τους. Τους παραδίδουμε λοιπόν στη χλεύη της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος στην κατατεθείσα ερώτηση στο υπουργείο Υγείας παραθέτει έγκυρα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι το ποσοστό καρκίνου στη Μαγνησία ανέρχεται στο 34%, ενώ το Πανελλαδικό ποσοστό είναι μόλις 17%. Είναι βέβαιο ότι οι επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία θα είναι ολέθριες αν τελικά η ΑΓΕΤ προχωρήσει σε καύση «RDF» και άλλων υλικών, που εκλύουν καρκινογόνες ουσίες. Σύμφωνα και με τον τέως διευθυντή Παιδιατρικής κ. Περράκη, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων παιδικού καρκίνου κατά 30%, σύμφωνα με μετρήσεις, λόγω της ρυπάνσεως σε γειτονιές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, όπου καταλήγει σκόνη της ΑΓΕΤ.

«Επειδή είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εμμένουμε στο αρχικώς υποβληθέν αίτημά μας, το οποίο διετυπώθη τον περασμένο Ιούλιο, να διεξαχθεί άμεσα επιδημιολογική έρευνα», τονίζει ο Π. Ηλιόπουλος.

Στο πλαίσιο της εθνικιστικής Οικολογικής Θεωρήσεως και Κοινωνικής Πρόνοιας, η Χρυσή Αυγή καλεί το υπουργείο Υγείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσει τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες και να ασκήσει τις δέουσες ενέργειες. Είναι ακατάληπτο, απαράδεκτο και εξοργιστικό να μην επιλαμβάνεται του ανακύψαντος θέματος το οποίο άπτεται της δημόσιας υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών και να κωφεύει προκλητικώς, επικαλούμενο άσχετους λόγους.